Ανατρεπτικό Debate με Ν. Παπανδρέου, Κύρτσο, Παπαδημούλη και κοινό μόνο νέους κάτω των 25 - Το συντόνισα με ενθουσιασμό

Στο debate συμμετείχαν οι: Νίκος Παπανδρέου, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιώργος Κύρτσος και ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, γνωστός από την συμμετοχή του στο survivor.

Με αφορμή την πρόσκληση να συντονίσω το debate εν όψει των Ευρωεκλογών στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού ενθουσιάστηκα από την ζωντάνια των νέων και έσπευσα να κάνω φωτορεπορτάζ με υλικό που θα δείτε παρακάτω...

Μερικές πληροφορίες για το debate και όλη τη διοργάνωση

To Act Citizenship Youth Arts Festival  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4/5/2019 στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού, Λεωφόρος Δεκελείας 152, Νέα Φιλαδέλφεια,στο πλαίσιο των Κέντρων Ημέρας Νέων της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, "CONNECT YOUR CITY". Μια πρωτοβουλία επαγρύπνησης της νεολαίας σχετικά με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. 

Συγκεκριμένα το Μουσείο χωρίστηκε σε 3 τμήματα. Στο κάθε τμήμα πραγματοποιούνταν διαφορετικές δραστηριότητες. Το πρώτο τμήμα φιλοξένησε την υποδοχή, την ενημέρωση και την χωροταξική διευθέτηση, Στο δεύτεροπραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες από τα τμήματα της εταιρείας σχετικά με δράσεις και προγράμματα, οι ομιλίες/διάλογος των ευρωβουλευτών με την νεολαία, καθώς και περίπτερα ενημέρωσης από 20 οργανισμούς. Στον 3ο χώρο πραγματοποιήθηκαν live acts, workshops, γεύμα και party.

Σχετικά με τις ομιλίες, το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσαν υπεύθυνοι των τμημάτων της εταιρίας καθώς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Στη συνέχεια μοιράστηκαν καρτέλες στο κοινό όπου συμπληρώθηκαν με ερωτήσεις και επεστράφησαν με σκοπό να απευθυνθούν στους ευρωβουλευτές (2 ερωτήσεις σε κάθε υποψήφιο ευρωβουλευτή). Πραγματοποιήθηκε διάλογος και οι ευρωβουλευτές είχαν στην διάθεσή τους κάποια λεπτά να μιλήσουν. Μετά το πέρας των ομιλιών το κοινό είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί από τα 20 περίπτερα των οργανισμών. Έπειτα το κοινό κινήθηκε προς το 3 τμήμα του Μουσείου  όπου έγιναν οι διαδραστικές δραστηριότητες. Επιπλέον το Μουσείο προς τιμήν των ευρωβουλευτών πραγματοποίησε ξενάγηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΙΝΕΔΙΝΙΜ εδώ:  https://www.inedivim.gr/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ