Σταμάτα να αγοράζεις αυτά τα 10 πράγματα & κάνε κομπόδεμα με χρήματα που δεν περιμένεις

Η θεωρία για να έχεις τα οικονομικά σου σε τάξη, είναι απλή: κέρδιζε περισσότερα και ξόδευε λιγότερα.

Άλλο, όμως, η θεωρία κι άλλο η πράξη, γιατί πολλές φορές ξοδεύουμε χρήματα με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική. Υπάρχουν πολλά πράγματα, τα οποία τα αγοράζουμε από κεκτημένη ταχύτητα, χωρίς να σκεφτόμαστε αν πράγματι μάς είναι απαραίτητα η όχι. Και κυρίως, χωρίς να καταλαβαίνουμε πόσο πολύ ροκανίζουν το μισθό μας.

Αυτά είναι 10 μικρά πράγματα που μπορείς να σταματήσεις να αγοράζεις για να γλυτώσεις χρήματα, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

1. Εμφιαλωμένο νερό
Είναι κρίμα να ξοδεύεις χρήματα για νερό από τη στιγμή που μπορείς να έχεις το δικό σου μπουκάλι ή θερμός μαζί σου και έτσι και να μην ξοδεύεις χρήματα, αλλά και να μην κάνεις κακό στο περιβάλλον με τα πλαστικά μπουκάλια.

2. Επώνυμα απορρυπαντικά
Μπορεί να υποστηρίζουν ότι έχουν μοναδικές ιδιότητες (και μπορεί σε κάποιο βαθμό να είναι καλύτερα) αλλά η διαφορά τιμής με τις μάρκες που κυκλοφορούν τα σούπερ μάρκετ με το δικό τους όνομα είναι μεγάλη. Τα απορρυπαντικά των σούπερ μάρκετ έχουν πλέον αρκετά καλή ποιότητα και είναι πολύ πιο φθηνά.

3. Εφαρμογές στο κινητό
Υπάρχουν τόσες δωρεάν εφαρμογές για το κινητό που είναι σπατάλη να πληρώνεις χρήματα για να αγοράσεις κάποια στο Google Play. Εκτός κι αν σου είναι εντελώς απαραίτητη και δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

4. Ακριβά προϊόντα ομορφιάς και υγιεινής
Τα προϊόντα ομορφιάς όχι μόνο είναι πανάκριβα, αλλά είναι και πολύ εύκολο να ξεφύγεις με τις αγορές σου. Αντίθετα, μπορείς να χρησιμοποιείς εύκολες σπιτικές συνταγές, όπως αυτές της Μαρίνας Σεραφειμίδου ή να αγοράζεις κρέμες, καλλυντικά και αρώματα από τις ειδικές αλυσίδες καταστημάτων.

5. Διάφορα εξωτικά συμπληρώματα διατροφής
Τα διάφορα συμπληρώματα διατροφής και αδυνατίσματος είναι πανάκριβα και πολλά από αυτά δεν έχουν την έγκριση του ΕΟΦ, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς τα συστατικά που περιέχουν. Αν εξαιρέσεις κάποιες βασικές βιταμίνες, όλα τα υπόλοιπα καλύπτονται από μια υγιεινή και σωστή διατροφή, με πολλά λαχανικά και φρούτα.

6. Συνδρομητική τηλεόραση
Υπάρχουν τόσα όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις από το να βλέπεις τηλεόραση, αλλά αν σου αρέσει τόσο πολύ υπάρχουν δωρεάν κανάλια, το YouTube και διάφορα sites στο ίντερνετ που μπορείς να βρεις κάτι ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις.

7. Χυμούς και αναψυκτικά
Τα αναψυκτικά γενικά δεν κάνουν και πολύ καλό, ενώ για τους χυμούς πάντα είναι πιο καλό να έχεις φρέσκα φρούτα και να κάνεις τους δικούς σου απολαυστικούς χυμούς, που είναι και καλύτεροι και πιο υγιεινοί.

8. Κανονικές συσκευασίες
Μην αγοράζεις κανονικές συσκευασίες από πράγματα που χρησιμοποιείς συχνά, όπως είναι υγροσάπουνα, σαμπουάν, απορρυπαντικό πιάτων, κέτσαπ κτλ. Προτίμησε τις μεγάλες, οικονομικές συσκευασίες και ξαναγέμιζε τις κανονικές συσκευασίες από αυτές.

9. Προπαρασκευασμένα γεύματα
Όχι μόνο είναι ακριβά, αλλά συνήθως δεν είναι και καθόλου υγιεινά και η γεύση τους δεν είναι πάντα η καλύτερη.

10. Τρόφιμα που διαρκώς πετάς
Μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις για μια υγιεινή διατροφή, αλλά δεν έχεις πάντα το χρόνο να μαγειρέψεις ή ξεχνάς ότι έχεις για παράδειγμα μπρόκολο στο ψυγείο και έτσι καταλήγει να χαλάει και να το πετάς. Πάρτο απόφαση, ότι μπορεί να είναι υγιεινό, αλλά δεν ταιριάζει στο πρόγραμμά σου, οπότε είναι πεταμένα λεφτά. Μην ξαναπάρεις μπρόκολο αλλά κάτι άλλο, που σε βολεύει καλύτερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ