“Αν ο ήλιος μπαίνει μέσα στο σπίτι, μπαίνει λίγο και στην ψυχή σου!” – Είναι μοναδικό πώς αλλάζει η διάθεση το καλοκαίρι

Ο καιρός έχει ανοίξει για τα καλά. Το καλοκαίρι μάς υπόσχεται μια ψυχική ανάταση που την έχουμε ανάγκη για πάνω από 7 μήνες.

Οι ανάγκες της εποχής που ζούμε, μας απομακρύνουν από λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Λεπτομέρειες όπως η απόλαυση του ήλιου και του καλοκαιριού, μοιάζουν περιττές. Ποιός μπορεί να πει “θα απολαύσω για κάποιες μέρες τον ήλιο και θα είμαι καλύτερα;” Παρόλα αυτά, η φύση μάς δίνει απλόχερα εκείνες τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Η πανδαισία των χρωμάτων.

Είναι μοναδικό το πώς μπορούμε να αλλάξουμε διάθεση μόνο και μόνο από όσα βλέπουμε. Η πύλη της ψυχής μας, είναι τα μάτια μας. Το περιβάλλον είναι εκείνο που επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr. Τον χειμώνα ο μουντός καιρός και το κρύο, μας αναγκάζουν να είμαστε αρκετή ώρα σε κλειστούς χώρους και έτσι δεν έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη φύση.

Το καλοκαίρι μάς “υποχρεώνει” να ακολουθήσουμε τις δικές του παραστάσεις οι οποίες, ομολογουμένως, είναι εντυπωσιακές. Τα πάντα είναι στην ακμή της ζωής τους που έχει προετοιμαστεί από την άνοιξη. Πόσα πράγματα μπορούμε να τα δούμε υπό το φως (κυριολεκτικά) του ήλιου; Πόσα πράγματα είναι μέσα μας διαφορετικά μέσα στο καλοκαίρι; Τα χρώματα επιτίθενται και έρχονται σε μάς συνοδευόμενα από φως και γλυκές καιρικές συνθήκες και ακόμη και οι στεναχώριες που μπορεί να έχουμε, φορούν…τα καλοκαιρινά τους.

Ψυχοσύνθεση του τύπου: ”Άφησε το φως να μπει”.

Πολλά πράγματα εγκαθίστανται στο υποσυνείδητό μας. Αυτό είναι ουσιαστικά εκείνο που διαμορφώνει στο μεγαλύτερο βαθμό τη διάθεσή μας. Πόσοι θετικοί συνειρμοί ακολουθούν σκέψεις, αισθήσεις και πράξεις. Αυτοί οι συνειρμοί έχουν μεγάλη σημασία. Το καλοκαίρι είναι όλα τόσο αρμονικά που μας παρασύρουν στο να σκεφτούμε και τους εαυτούς μας ως …βασικούς μετόχους αυτής της αρμονίας.

Καθόμαστε σε έναν βράχο δίπλα στη θάλασσα, περίπου μια ώρα πριν πέσει ο ήλιος. Ακούμε τον παφλασμό του κύματος και βλέπουμε τον ήλιο να γλιστρά στο κύμα. Απευθείας σκεφτόμαστε πόσο όμορφα είναι όλα γύρω μας και πως δεν μπορούμε να φέρουμε καμία αρνητική αντίσταση σε όλο αυτό το υπερθέαμα. Αν το σκεφτούμε λίγο παραπάνω, θα δούμε πως πολλές φορές εμείς οι ίδιοι δεν αφήνουμε στα καλά και όμορφα πράγματα να μπουν στη ζωή μας. Είτε γιατί φοβόμαστε, είτε γιατί έχουμε αφεθεί στο έλεος της αρνητικής σκέψης, δεν αφήνουμε το φως να μπει στη ζωή μας.

Ξεχνάμε πολύ βασικά πράγματα. Ένα από αυτά, είναι πως είμαστε κομμάτι της φύσης και όχι κάτι τελείως ξεχωριστό. Όλα κάνουν τον κύκλο τους. Πρώτος από όλους, ο ήλιος. Το πρωί σηκώνεται, το μεσημέρι μεσουρανεί και από εκεί και μετά, σιγά-σιγά δύει. Όταν μας κυριεύουν η θλίψη και η στεναχώρια, νιώθουμε ότι είναι μια μόνιμη κατάσταση. Δεν είναι τέτοια. Τα πάντα στη φύση κάνουν τον κύκλο τους. Από τα φυτά μέχρι και το νερό, τα πάντα αλλάζουν συνέχεια και ο ήλιος ο θερινός, τα φωτίζει μέσα μας και μας τα υπενθυμίζει…

Φωτό από: Cell Code

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ