Μικροσκοπική Κουζίνα; Ο Σπύρος Σούλης προτείνει έπιπλα που θα Λύσουν το Πρόβλημα της Έλλειψης Χώρου!

Αν η κουζίνα σας είναι μικροσκοπική και έχετε παράπονα γιατί δεν μπορείτε να την χαρείτε, όπως θα θέλατε, εκμεταλλευτείτε τις παρακάτω ιδέες για να την διακοσμήσετε με έξυπνα και πρακτικά έπιπλα που θα σας εξοικονομήσουν περισσότερο χώρο και θα κάνουν ταυτόχρονα την κουζίνα σας να μοιάζει μεγαλύτερη.

Πτυσσόμενο τραπέζι-ντουλάπι Η νέα αυτή τάση σας προτείνει να φτιάξετε ένα πτυσσόμενο τραπέζι που θα ανοίγει προς τα πάνω, ενώ όταν είναι κλειστό θα λειτουργεί ως το φύλλο ενός ντουλαπιού της κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο είναι καλά κρυμμένο κάθε φορά που δεν το χρειάζεστε και περιφέρεστε στην κουζίνα, κερδίζετε ελεύθερο χώρο, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείτε το εσωτερικό του ντουλαπιού και τα ράφια του για να αποθηκεύετε επιπλέον πράγματα.

Ντουλάπι που ανοίγει και μετατρέπεται σε τραπέζι κουζίνας.

Κάθετο έπιπλο με ράφια Εκμεταλλευτείτε τις γωνίες της κουζίνας σας με μια ψηλή κάθετη ραφιέρα για να αποθηκεύετε όσα δεν χωρούν στα συρτάρια σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε από πιάτα και ποτήρια, μέχρι μπαχαρικά και γλαστράκια με τα φρέσκα λαχανικά και φυτά σας για τον δικό σας σπιτικό κήπο στην μικροσκοπική κουζίνα σας.

Κάθετα ράφια για να εκμεταλλευτείτε μια άδεια γωνία.

Κρεμαστό τραπέζι χωρίς πόδια Κερδίστε πολύτιμο χώρο κρεμώντας μια ξύλινη επιφάνεια στον τοίχο που θα λειτουργεί ως τραπέζι χωρίς πόδια, ενώ ταυτόχρονα θα το  χρησιμοποιείτε και ως πάγκο, προτείνει το spirossoulis.com. Το γεγονός ότι δεν έχει βάση, επιτρέπει στις καρέκλες να προσαρμόζονται εντελώς, όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, με αποτέλεσμα να μην πιάνουν περιττό χώρο.

Εξοικονομήστε χώρο με ένα τραπέζι κουζίνας δίχως βάση.

Πάγκος με σκαμπό Αν η κουζίνα σας είναι ενιαία με το υπόλοιπο σπίτι, τοποθετήστε έναν πάγκο που θα λειτουργεί ως διαχωριστικό και θα κάνει την κουζίνα σας ανεξάρτητη από τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Ο πάγκος θα σας φανεί χρήσιμος κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την κουζίνα ή μαγειρεύετε, ενώ θα μπορεί να λειτουργεί και ως μια επιπλέον επιφάνεια για να ακουμπάτε πάνω σε αυτήν ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία συνταγών ή βαζάκια. Για να κερδίσετε ακόμα περισσότερο χώρο, αντί για καρέκλες, τοποθετήστε σκαμπό, τα οποία θα χωρούν κάτω από τον πάγκο, όταν δεν τα χρειάζεστε.

Χρησιμοποιήστε σκαμπό αντί για καρέκλες.

Τραπέζι με ροδάκια Προτιμήστε ένα τραπέζι με ροδάκια που θα μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε γωνιά και ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου, φροντίστε να έχει ειδική βάση που θα χωρούν να αποθηκευτούν τα σκαμπό σας και πτυσσόμενη επιφάνεια στο επάνω μέρος που θα λειτουργεί ως πάγκος και τραπέζι παράλληλα. Και, ανάλογα με το σημείο του σπιτιού στο οποίο έχετε όρεξη να φάτε, κυλίστε το τραπέζι σας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τραπεζάκι με αποθηκευτικούς χώρους και ροδάκια για... βόλτες σε κάθε γωνιά της κουζίνας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ