Eirinika - Εκλογές: Χάρης Ρώμας: Ο Πώποτας θα έλεγε στον Πατούλη «εμπρός πίσω», εγώ του λέω «πρόσω ολοταχώς»!

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις διπλές κάλπες που στήνονται την Κυριακή 26 Μαΐου, για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές (δεύτερος γύρος στις 2 Ιουνίου), επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες αλλά και συμβούλους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας τον διάσημο ηθοποιό και σεναριογράφο, Χάρη Ρώμα, ο οποίος διεκδικεί την εκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με τον συνδυασμό του κ. Γιώργου Πατούλη, «Νέα Αρχή για την Αττική».

***

Τα κύρια σημεία

  • Δεν θα ήθελα να με ψηφίσει ο κόσμος σαν ένα συμπαθή δημοφιλή καλλιτέχνη, αλλά σαν ένα δραστήριο, πολυσχιδή πολίτη.
  • Η Αττική έχει δυστυχώς πολλά μεγάλα προβλήματα τα οποία προσπαθούμε να ιεραρχήσουμε για να τα αντιμετωπίσουμε με τη σειρά τους. Αξιολογώ ως κορυφαία την έλλειψη πολιτικής προστασίας που μας καθιστά ανοχύρωτους στις μεγάλες φυσικές καταστροφές, τη διαχείριση των σκουπιδιών και των στερεών αποβλήτων και τα αντιπλημμυρικά έργα.
  • Θα προσπαθήσουμε με πρωτοβουλίες της περιφέρειας να ενισχύσουμε τον τουρισμό της με σχέδια πολύ συγκεκριμένα, που ήδη έχουμε καταρτίσει, για να προσελκύσουμε ειδικές επαγγελματικές ομάδες.
  • Ο Περίανδρος Πώποτας θα έλεγε «εμπρός πίσω». Εγώ στον κ. Πατούλη λέω  λέω «μπροστά» και μάλιστα «πρόσω ολοταχώς», για να πατήσουμε γκάζι και να κάνουμε τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος από τα κοινωφελή έργα και δράσεις που ονειρευόμαστε.
  • Θα κάνουμε έργα και δράσεις, το ΤΟΝΙΖΩ, που θα δημιουργήσουν έως και εκατό χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Γιατί κατανοούμε πλήρως τις ανάγκες του σημερινού Έλληνα.
  • Κύριο μέλημα μου, πάντως, είναι να προσφέρω παρά να μου προσφερθεί κάτι. Αν κάποια από τα φιλόδοξα σχέδια που έχω εκπονήσει, για την πρόοδο της περιφέρειας που γεννήθηκα και μεγάλωσα, γίνουν πράξη, τότε η ικανοποίηση και η συγκίνηση μου θα είναι τεράστια.
  • Για 'μένα έτσι κι αλλιώς, ζωή είναι ο αγώνας μας για να καθυποτάξουμε το κακό που υπάρχει μέσα μας και να αναδείξουμε το καλό. 
  • Ο ρόλος με τον οποίο θα ήθελα να μοιάζω περισσότερο είναι εκείνος του Μίμη Μεταξά στο «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο». Πόσοι άραγε έχουν την δύναμη να θυσιαστούν για τους άλλους;

Χάρης Αποστολόπουλος: Διεκδικείτε την είσοδό σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής. Πείτε μας τους 5 λόγους κορυφαίους λόγους για τους οποίους κάποιος θα έπρεπε να σας ψηφίσει.

Χάρης Ρώμας: Δεν χρειάζονται πέντε λόγοι για να ψηφίσει κανείς κάποιον που η ζωή του και το έργο του είναι γνωστά. Αν θεωρήσουν ότι είμαι πετυχημένος σε αυτά που κάνω επί σειρά ετών (συγγραφή, σκηνοθεσία, υποκριτική, θεατρικές επιχειρήσεις), τότε θα με ψηφίσουν γιατί με την ίδια συνέπεια και το ίδιο πάθος θα υπηρετήσω τα καινούργια μου καθήκοντα. Είμαι, εύλογα, υπεύθυνος πολιτισμού στην παράταξή μας αλλά συμμετέχω και σε όλες τις κεντρικές αποφάσεις για δράσεις που θα κάνουν την περιφέρεια Αττικής πρότυπη περιφέρεια της Ευρώπης. Δεν θέλω, πάντως, να με ψηφίσει ο κόσμος σαν ένα συμπαθή δημοφιλή καλλιτέχνη αλλά σαν ένα δραστήριο, πολυσχιδή πολίτη.

Χ.Α.: Ποιο θεωρείτε πως είναι εν έτει 2019 το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αττικής αλλά και ποιο το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της; Πώς διορθώνεται το πρώτο και πώς αναδεικνύεται το δεύτερο;

Χ.Ρ.: Η Αττική έχει δυστυχώς πολλά μεγάλα προβλήματα τα οποία προσπαθούμε να ιεραρχήσουμε για να τα αντιμετωπίσουμε με τη σειρά τους. Αξιολογώ ως κορυφαία την έλλειψη πολιτικής προστασίας που μας καθιστά ανοχύρωτους στις μεγάλες φυσικές καταστροφές, τη διαχείριση των σκουπιδιών και των στερεών αποβλήτων (ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε τα αρνητικά πρωτεία να διαθέτουμε τη μεγαλύτερη ανοικτή χωματερή της Ευρώπης: τον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής) και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Και στον δικό μου τομέα όμως, θα προσπαθήσουμε από την πρώτη στιγμή της θητείας μας να επιμορφώσουμε τους πολίτες σε σχέση με τον πολιτισμό της καθημερινότητας. Επιδιώκουμε να γίνει η περιφέρεια η φωνή συνείδησης των πολιτών. Θα επιμείνω πολύ ως προς την συμπεριφορά μας σε ειδικές ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας αλλά και στα ζώα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Αττικής είναι ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα κλίματα παγκοσμίως, τον υπέροχο Αττικό ουρανό της και περίφημα αριστουργηματικά αρχαία μνημεία. Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, με πρωτοβουλίες της περιφέρειας να ενισχύσουμε τον τουρισμό της με σχέδια πολύ συγκεκριμένα, που ήδη έχουμε καταρτίσει, για να προσελκύσουμε ειδικές επαγγελματικές ομάδες (πχ ιατρικός τουρισμός).

Χ.Α.: Ο αγαπημένος δήμαρχος του Κολοκοτρωνιτσίου θα έλεγε... «εμπρός πίσω!» για την Περιφέρεια Αττικής. Εσείς, τι λέτε στον κ. Πατούλη;

Χ.Ρ.: Του λέω και «εμπρός και πίσω!», υπονοώντας ότι δεν πρέπει να απαξιώνουμε και τα όποια καλά έκαναν οι προηγούμενοι! Κυρίως όμως, του λέω «μπροστά» και μάλιστα «πρόσω ολοταχώς», για να πατήσουμε γκάζι και να κάνουμε τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος από τα κοινωφελή έργα και δράσεις που ονειρευόμαστε. Έργα και δράσεις, το ΤΟΝΙΖΩ, που θα δημιουργήσουν έως και εκατό χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Γιατί κατανοούμε πλήρως τις ανάγκες του σημερινού Έλληνα.

Χ.Α.: Γιατί επιλέξατε να στηρίξετε τον κ. Πατούλη; Τι τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους;

Χ.Ρ.: Ο Γιώργος ήταν ακτινοβόλος και συμπαθέστατος από τότε που συνυπήρξαμε στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ένας ακομπλεξάριστος άνθρωπος που έχει μέσα του τη χαρά της ζωής και ταυτόχρονα είναι ένας ακούραστος και δημιουργικός άντρας. Αν προσθέσω και το «οραματιστής» θέλετε και κάτι άλλο;

Χ.Α.: Τι συγκινήσεις έχει να προσφέρει η ενασχόληση με τα κοινά σε έναν καλλιτέχνη τέτοιου βεληνεκούς;

Χ.Ρ.: Δεν γνωρίζω, βέβαια, πώς θα αισθάνομαι κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας της θητείας μου, αν αυτή υπάρξει. Πιστεύω όμως ότι αν κάποια από τα φιλόδοξα σχέδια που έχω εκπονήσει, για την πρόοδο της περιφέρειας που γεννήθηκα και μεγάλωσα, γίνουν πράξη, τότε η ικανοποίηση και η συγκίνηση μου θα είναι τεράστια. Κύριο μέλημα μου, πάντως, είναι περισσότερο να προσφέρω παρά να μου προσφερθεί κάτι.

Χ.Α.: Ποια ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας σας;

Χ.Ρ.: Όταν ένα πανέμορφο κορίτσι που διέκρινα ότι έχει ιδιαίτερα ευαίσθητο ψυχισμό, αν και δεν φαίνονταν εκ πρώτης , έπεσε στην αγκαλιά μου και με έσφιξε επί πολλή ώρα, λέγοντάς μου «Σας χρωστάω τη ζωή μου». Η μητέρα της, μου εξήγησε διακριτικά ότι πράγματι αυτό που την έκανε χαρούμενη και ευτυχισμένη όταν αντιμετώπιζε τους προσωπικούς της δαίμονες ήταν η τηλεοπτική μου παρουσία.

Χ.Α.: Όσο δύσκολο κι αν σας είναι, ποιον ρόλο αγαπήσατε περισσότερο; Του Πώποτα; Του Κατακουζηνού; Του Δάγκα ή του Μαντούβαλου; Μοιάζετε έστω και ελάχιστα με κάποιον στην πραγματικότητα;

Χ.Ρ.: Εμφανώς (και προφανώς ελπίζω) δεν μοιάζω με κανέναν. Αν έχω μια δόση από την αλαζονεία του Πώποτα, την έλλειψη επικοινωνίας του Κατακουζηνού, τα κοινωνικά κόμπλεξ καταγωγής του Δάγκα και την ανωριμότητα του Μαντούβαλου, είναι τόση όση αρκεί για να σκέφτομαι τι δεν πρέπει να κάνω και πώς δεν πρέπει να είμαι. Παίζω καλά, νομίζω, αυτούς τους ρόλους για να ξορκίσω τις εν δυνάμει παθογένειες μου που ποτέ δεν αφήνω να βγουν σε πρώτο επίπεδο. Για 'μένα έτσι κι αλλιώς ζωή είναι ο αγώνας μας για να καθυποτάξουμε το κακό που υπάρχει μέσα μας και να αναδείξουμε το καλό. Τέλος θα σας πω ότι ο ρόλος με τον οποίο θα ήθελα να μοιάζω περισσότερο είναι εκείνος του Μίμη Μεταξά στο «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο». Πόσοι άραγε έχουν την δύναμη να θυσιαστούν για τους άλλους;

Χ.Α.: Άπαντες ενθουσιαστήκαμε στο άκουσμα της είδησης της επιστροφής του «Καφέ της Χαράς». Μπορείτε να μας κάνετε μια ακόμα μικρή αποκάλυψη για το sequel του;

Χ.Ρ.: Να σας πω πως το «ΚΑΦΕ», σαν χώρος, δεν υπάρχει πια. Έτσι, για τις ανάγκες του sequel δημιουργείται το καινούργιο «ΚΑΦΕ» που, κατά το σενάριο, αποφασίζει να ανοίξει η νέα γενιά. Δηλαδή η κόρη της Χαράς, η Βάλια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ