Κολομβία: Δολοφονήθηκε σκηνοθέτης που γύριζε ντοκιμαντέρ για τον εμφύλιο - Κατέγραφε μαρτυρίες ανθρώπων που έπεσαν θύματα βίας

Το ντοκιμαντέρ, που θα είχε τον τίτλο «Μάγιο», είχε θέμα τη δολοφονία μιας νοσοκόμας..

Ένας κολομβιανός σκηνοθέτης δολοφονήθηκε χθες Πέμπτη ενώ γύριζε ένα ντοκιμαντέρ για τα θύματα των βίαιων επεισοδίων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.  

Ο Μαουρίσιο Λεσάμα κατέγραφε μαρτυρίες ανθρώπων που έπεσαν θύματα της βίας τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου όταν τον σκότωσαν τέσσερις οπλοφόροι στην πόλη Αραουκίτα, στην περιφέρεια Αράουκα, ανέφερε στον Τύπο ο περιφερειάρχης Ρικάρδο Αρέβαλο.

Ο Αρέβαλο απέδωσε τη δολοφονία του σκηνοθέτη σε ομάδα αποστατών της FARC, της πρώην οργάνωσης ανταρτών, που απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε η ηγεσία της με την κυβέρνηση της Κολομβίας τον Νοέμβριο του 2016 σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

 Το ντοκιμαντέρ, που θα είχε τον τίτλο «Μάγιο», είχε θέμα τη δολοφονία μιας νοσοκόμας που είχε διαπραχθεί εν μέσω αυτής που πολλοί χαρακτηρίζουν «γενοκτονία» των μελών του κόμματος της Πατριωτικής Ένωσης (Uni?n Patri?tica, UP).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ