Eirinika - Εκλογές: Χριστίνα Πολίτη: Έφτασα στο «αμήν» με τα χάλια της Αθήνας - Η πρόταση Γερουλάνου ήρθε την κατάλληλη στιγμή

To eirinika.gr, πιστό στο ραντεβού του με τις εξελίξεις και την ενημέρωση, κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς.

Με αφορμή λοιπόν τις διπλές κάλπες που στήνονται την Κυριακή 26 Μαΐου, για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές (δεύτερος γύρος στις 2 Ιουνίου), επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες αλλά και συμβούλους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας τη γνωστή κοσμικογράφο Χριστίνα Πολίτη, η οποία διεκδικεί την είσοδό της στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με τον συνδυασμό του κ. Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι εσύ».

Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

Τα κύρια σημέια:

  • Είμαι περήφανη που κατεβαίνω με τον ικανότατο Παύλο Γερουλάνο, γιατί η Αθήνα είναι στο DNA του και μοιραζόμαστε την ίδια «αισθητική» σε πολλά.
  • Η Αθήνα είναι η πόλη της Αθηνάς της θεάς της σοφίας. Άρα ονειρεύομαι μία έξυπνη πόλη σε όλα. Χρήσιμη στους πολίτες. Μία πόλη φωτεινή, ασφαλή, καθαρή και χαρούμενη, έτσι όπως της αξίζει. 
  • Ο Καμίνης δεν άφησε τα ταμεία μείον όπως οι προηγούμενοι, έτσι υπάρχει μία καλή βάση να ξεκινήσει η δουλειά για την εξυγίανση της καθημερινής μας ζωής.  
  • Αυτό που βλέπω είναι ότι χάσαμε την ουσία, ρίχνουμε πάντα τα προβλήματα στους άλλους, π.χ. στις κυβερνήσεις που εμείς εκλέγουμε και δεν ασχολούμαστε με τα ουσιαστικά προβλήματα μας μεταξύ μας. Εκτονωνόμαστε στην μιντιακή - διαδικτυακή γκρίνια και στο κουτσομπολιό σε όλους τους τομείς και η κοινωνία έχει ισοπεδωθεί τουλάχιστον ηθικά.
  • Ο Κώστας Σπυρόπουλος πρόσφατα, μου έκανε και την πιο συγκινητική προεκλογική καμπάνια από τη σκηνή του θεάτρου φωνάζοντάς μου «Χριστίνα, Αθήνα Είσαι Εσύ».
  • Έφτασα στο «αμήν» με τα χάλια της Αθήνας και άρχισα να παρατηρώ μεγάλη επέλαση ανθρώπων που αυτές τις θέσεις τις βλέπουν είτε σαν πάρεργο είτε σαν κίνηση καριέρας. Έτσι η πρόταση ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Δεν πολιτεύομαι, θεωρώ ότι βοηθάω το δήμο της πόλης μου, δηλαδή βοηθάω τη γειτονιά μου.

***

Χάρης Αποστολόπουλος: Διεκδικείτε την εκλογή σας στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Πείτε μας τους 5 σημαντικότερους λόγους κατά τη γνώμη σας, για τους οποίους οι πολίτες θα έπρεπε να σας ψηφίσουν. 

Χριστίνα Πολίτη: Έχω πολλές ικανότητες αλλά η “αυτοδιαφήμιση” δεν είναι μία από αυτές. Είμαι περήφανη που κατεβαίνω με τον ικανότατο Παύλο Γερουλάνο, γιατί η Αθήνα είναι στο DNA του και μοιραζόμαστε την ίδια “αισθητική” σε πολλά. 4 γενιές προσφοράς από τον Εμμανουήλ Μπενάκη μέχρι τη μητέρα του που ήταν αντιδήμαρχος με τον Τρίτση. Η οικογένειά του συνέβαλε να δημιουργηθούν και να στηριχτούν, μεταξύ άλλων η κλινική Γερουλάνου, το Μουσείο Μπενάκη, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το Μουσείο Χατζηκυριάκου Γκίκα, το Μουσείο Παιχνιδιών, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Κολλέγιο Αθηνών, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος.

Επειδή είμαι γέννημα θρέμμα Αθηναία αγαπώ με πάθος την ευρύτερη αυτή γειτονιά μου και πιστεύω ότι μέσα από τις εμπειρίες μου και το πάθος που έχω να ξαναδώ αυτή την πόλη φωτεινή σε όλα, μπορώ να προσφέρω πολλά. 

Χ.Α.: Πώς ονειρεύεστε την Αθήνα; Περιγράψτε μας το όραμά σας ως ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να αποφασίσει για την ιδανική του πόλη. 

Χ.Π.: Η Αθήνα είναι η πόλη της Αθηνάς της θεάς της σοφίας. Άρα ονειρεύομαι μία έξυπνη πόλη σε όλα. Χρήσιμη στους πολίτες. Μία πόλη φωτεινή, ασφαλή, καθαρή και χαρούμενη, έτσι όπως της αξίζει. 

Χ.Α.: Ποιο θεωρείτε πως είναι εν έτει 2019 το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου Αθηναίων και ποιο το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του; Πώς διορθώνεται το πρώτο και πώς αναδεικνύεται το δεύτερο; 

Χ.Π.: Η εγκατάλειψη-ανασφάλεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το πλεονέκτημα είναι ότι ο Καμίνης δεν άφησε τα ταμεία μείον όπως οι προηγούμενοι, έτσι υπάρχει μία καλή βάση να ξεκινήσει η δουλειά για την εξυγίανση της καθημερινής μας ζωής.

Χ.Α.: Πώς τα εφόδια από την καριέρα σας θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας προς τους Αθηναίους πολίτες;

Χ.Π.: Γιατί έχω ζήσει σε πολλές πόλεις που λειτουργούν άψογα και καλυτερεύουν με τα χρόνια. Και δεν έχουν ούτε εξυπνότερους ,ούτε ικανότερους πολίτες. Χρειάζεται διάθεση και οργάνωση με αποτελεσματικότητα. Γιατί η ζωή μου η ίδια ως περιπατητικό ον μέσα στην πόλη μου από παιδί και οι εμπειρίες όλης της οικογένειάς μου, από τα παιδιά μου μέχρι τη μητέρα μου που είναι 80 ετών και την οργώνει κυριολεκτικά καθημερινά, με σπρώχνει προς τα εκεί. Και γιατί πάντα στη ζωή μου ανταποκρίνομαι στα καθήκοντά μου και οι Αθηναίοι ειναι η ευρύτερη οικογένειά μου.

Χ.Α.: Τι έχετε να υποσχεθείτε στους δημότες και τι να περιμένουν από εσάς, εφόσον εκλεγείτε;

Χ.Π.: Οτι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να πατάξουμε την αγκύλωση, τη γραφειοκρατία και τα εμπόδια “σάπιων” συστημάτων και να καθαρίσουμε και ομορφύνουμε τον τόπο μας. 

Χ.Α.: Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, τι θεωρείτε πως χάσαμε κατά τα χρόνια της κρίσης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο; Υπήρξε κάτι θετικό;

Χ.Π.: Η κρίση δεν είχε τίποτα το θετικό. Ούτε μάθημα ήταν για κάνεναν, γιατί πολλοί άξιοι αντικαταστάθηκαν από φτηνές λύσεις και οι αμετανόητοι απλά κρύβονται καλύτερα. Εγώ ήμουν πάντα συντηρητική και επιλεκτική οπότε παρατηρώ. Αυτό που βλέπω είναι ότι χάσαμε την ουσία, ρίχνουμε πάντα τα προβλήματα στους άλλους, π.χ. στις κυβερνήσεις που εμείς εκλέγουμε και δεν ασχολούμαστε με τα ουσιαστικά προβλήματα μας μεταξύ μας. Εκτονωνόμαστε στη μιντιακή - διαδικτυακή γκρίνια και στο κουτσομπολιό σε όλους τους τομείς και η κοινωνία έχει ισοπεδωθεί τουλάχιστον ηθικά. Οι άχρηστοι παντού μας έχουν πάρει το «scalp»...

Χ.Α.: Τι συγκινήσεις έχει να προσφέρει σε μια καταξιωμένη δημοσιογράφο του βεληνεκούς σας, η ενασχόληση με τα κοινά;

Χ.Π.: Oι συγκινήσεις θα έρθουν όταν οι υποσχέσεις γίνουν πράξεις.

Χ.Α.: Πώς πήρατε την απόφαση να πολιτευτείτε; «Ζυμωνόσασταν» καιρό με την ιδέα; Σας επηρέασε κάποιος ή ήταν δική σας επιλογή;

Χ.Π.: Δεν θεωρώ πως πολιτεύομαι αν και ταιριάζει στο επίθετό μου. Έφτασα στο «αμήν» με τα χάλια της Αθήνας και άρχισα να παρατηρώ μεγάλη επέλαση ανθρώπων που αυτές τις θέσεις τις βλέπουν είτε σαν πάρεργο είτε σαν κίνηση καριέρας. Έτσι η πρόταση ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Δεν πολιτεύομαι, θεωρώ ότι βοηθάω το δήμο της πόλης μου, δηλαδή βοηθάω τη γειτονιά μου.

Χ.Α.: Πώς φάνηκε στον Κώστα Σπυρόπουλο η απόφασή σας; Σας παρότρυνε ή ήταν διστακτικός στην αρχή;

Χ.Π.: Με στηρίζει έμπρακτα γιατί είχε βαρεθεί να με ακούει να γκρινιάζω για την κατάντια της πόλης και να προτείνω λύσεις κάνοντας μονόλογο. Πρόσφατα μου έκανε και την πιο συγκινητική προεκλογική καμπάνια από τη σκηνή του θεάτρου φωνάζοντάς μου Χριστίνα, Αθήνα Είσαι Εσύ.

Χ.Α.: Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από σήμερα;

Χ.Π.: Εύχομαι να είμαι μια ζωντανή και κεφάτη για ζωή εξηντάρα!

Χ.Α.: Ποια ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας σας και ποια της ζωής σας;

Χ.Π.: Η καριέρα μου δεν μου έχει χαρίσει αξέχαστες συγκινήσεις. Χαρούμενες στιγμές πολλές. Οι πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου ήταν όταν πήρα στην αγκαλιά για πρώτη φορά τα παιδιά μου. Νομίζω ότι όλες οι γυναίκες θα απαντούσαμε το ίδιο.

Χ.Α.: Ποια είναι η… άγνωστη Χριστίνα Πολίτη; Με τι ασχολείστε στον ελεύθερό σας χρόνο και τι είναι αυτό που σας «γεμίζει»;

Χ.Π.: Ανοιχτό βιβλίο είναι η Χριστίνα Πολίτη. Τις ελεύθερες ώρες της, τις γεμίζει βλέποντας σειρές και ταινίες μανιωδώς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ