Ετοιμάζεις βαλίτσες για Σαντορίνη; Ιδού 9 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις!

Ταξίδι στη Σαντορίνη! Επιτέλους!

Μετά από ατελείωτες συζητήσεις και αξιοσημείωτη μάχη, έπεισες τον αγαπημένο σου να επισκεφτείτε το πιο ρομαντικό νησί του Αιγαίου πελάγους!

Με σχήμα που θυμίζει λίγο κρουασάν και φήμη που απλώνεται μέχρι τις πιο απομακρυσμένες χώρες του εξωτερικού, ένα είναι το σίγουρο… Αυτό το νησί των Κυκλάδων, σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά.

Τι να κάνεις στη Σαντορίνη!

1. Δοκίμασε τοπικές γεύσεις

faghto sth santorinh

Θα ήταν τραγικό λάθος να πάτε στη Σαντορίνη και να μη δοκιμάσετε τα υπέροχα τοπικά της πιάτα. Αποτελεί από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στο Αιγαίο τόσο για τα ίδια τα φαγητά της, όσο και για τα ίδια τα εστιατόρια και τις ταβέρνες με την ιδιαίτερη διακόσμηση και τη μοναδική θέα.

Υπάρχουν ταβέρνες και εστιατόρια για όλες τις τσέπες, αλλά θέλει ψάξιμο και προσοχή γιατί είναι πολύ πιθανό να επιλέξετε λάθος ταβέρνα και να πληρώσετε πολύ ακριβά ένα όχι και τόσο καλό γεύμα. Για να είστε σίγουροι πως τα χρήματα και η εμπειρία σας θα αξίζουν, επιλέξτε μέρη με βραβευμένους σεφ.

Δοκιμάστε την ξακουστή φάβα και τους ντοματοκεφτέδες του νησιού, ξελουριστό μπακαλιάρο, σκορδομακάρονα και τους γνωστούς ως κεφτέδες των φτωχών ή ψευτοκεφτέδες (κεφτεδάκια από διάφορα χόρτα και όσπρια).

2. Εκδρομή στο Ακρωτήρι

akrwthri meros sti santorini

Το Ακρωτήρι αποτελεί έναν κορυφαίο προορισμό αν είστε λάτρεις της ιστορίας. Αν και δεν είναι τόσο διαφημισμένος όσο η Βεργίνα ή οι Μυκήνες αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους όλου του Αιγαίου, σε απόσταση 15χλμ, από τα Φηρά.

Λιθόστρωτοι δρόμοι, εξαιρετικές τοιχογραφίες και ευρήματα ενός αρχαίου πολιτισμού που έμεινε στην αφάνεια για περισσότερα απο 3.500 χρόνια θα σας καθηλώσουν.

3. Επισκεφτείτε το Μουσείο Προιστορικής Θήρας

mouseio santorinhs

Το Μουσείο Προιστορικής Θήρας αποτελεί σίγουρα ένα από τα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείτε. Είναι εύκολα προσβάσιμο, με σπουδαία εκθέματα και πολύ σημαντικά ευρήματα από ανασκαφές. Συχνά όσοι το επισκέφτηκαν αναφέρουν πως μοιάζει με «βουτιά στα άδυτα της Αιγαιικής ιστορίας».

Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με την επίσκεψη στο Ακρωτήρι, ολοκληρώνοντας την. Μόνο για το Μουσείο Προιστορικής Θήρας η τιμή ανέρχεται στα 6€, ενώ υπάρχει και συνδυαστικό εισιτήριο

4. Δείτε το ηλιοβασίλεμα

iliovasilema santorinis

Το μαγικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης αποτελεί από μόνο του βασικό πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο εξαιτίας της καταπληκτικής χρωματικής παλέτας που δημιουργεί κατά τη διάρκειά του. Το κάστρο της Οίας αποτελεί την κορυφαία επιλογή για ηλιοβασίλεμα, όμως δεν είναι το μοναδικό σημείο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε την ξεχωριστή αίσθηση που προσφέρει το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.

Στο Φάρο στο Ακρωτήρι, ο ήλιος μοιάζει κυριολεκτικά να βουτάει μέσα στη θάλασσα, ενώ ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος από ότι στην Οία. Στην παραλία της Βρυχάδας το ηφαιστειακό σκηνικό δημιουργεί μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ενώ εξίσου σαγηνευτική είναι και η θέα από το Ημεροβίγλι, τον Προφήτη Ηλία ή το Φηροστεφάνι.

5. Πάτε για κατάδυση

katadyseis sth santorinh

Ίσως μόνο οι λάτρεις της κατάδυσης μπορούν να εκτιμήσουν τη μοναδικότητα μιας τέτοιας εμπειρίας. Ο βυθός στη Σαντορίνη κάθε άλλο παρά συνηθισμένος είναι, σύμφωνα με το ediva.gr.

Πέρα από τους πλούσιους υποθαλάσσιους θησαυρούς της, όπως τα κοκκινόψαρα, τα πολύχρωμα σφουγγάρια ή οι θαλάσσιοι γυμνοσάλιαγκες με τα υπέροχα χρώματα του, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ηφαιστειακά πετρώματα, μοναδικά στη Μεσόγειο.

6. Μείνετε σε υπόσκαφο σπίτι

spiti yposkafo santorinh

Μία ακόμη μοναδική εμπειρία που προσφέρει αυτό το μαγικό νησί. Τα υπόσκαφα σπίτια είναι ουσιαστικά σπίτια τα οποία είναι χτισμένα μέσα στο βράχο. Τα έχτιζαν με αυτό τον τρόπο οι ντόπιοι για να προστατεύονται από τους ανέμους.

Προσφέρουν δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα ενώ η αρχιτεκτονική τους προσδίδει μια άναρχη ομορφιά στο τοπίο. Αν είστε κλειστοφοβικοί δοκιμάστε το έστω για μία νύχτα. Αξίζει!

7. Δοκιμάστε κρασί από οινοποιείο

krasia sth santorini

Εκτός από το φανταστικό ηλιοβασίλεμα και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιοχή, οι ηφαιστειακοί αμπελώνες της ηλικίας πάνω από 3200 ετών, προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθος τουριστών που είναι λάτρεις της οινοποιίας.

Επισκεφθείτε μερικά από τα πολυβραβευμένα οινοποιία της περιοχής και ταξιδέψτε στον κόσμο των αισθήσεων με ένα διαφορετικό τρόπο.

8. Πάτε οργανωμένη εκδρομή

ekdromi se santorinh

Σε περίπτωση που ο χρόνος διαμονής σας το επιτρέπει, επισκεφτείτε ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής και διαλέξτε το πακέτο που σας ταιριάζει. Η θέα της περιοχής εν πλω είναι κάτι που θα θυμάστε για πάντα!

Προτείνουμε πακέτα που να περιλαμβάνει επίσκεψη στο Ηφαίστειο, τις Θερμές πηγές, μπάνιο στον Κόρφο και στη Θηρασιά.

9. Εμπορείο Θήρας

emporeio thiras se santorinh

Το Εμπορείο ή αλλιώς Νημποριός απέχει 12χλμ. από τα Φηρά και είναι το μεγαλύτερο χωριό της Σαντορίνης. Αποτελούσε το μέρος πώλησης – και πιθανόν και παραγωγής – των προϊόντων κατά τον 17ο αιώνα ενώ συχνά οι κάτοικοι της περιοχής επισκέπτονται το χωριό για προμήθειες.

Το μεσαιωνικό Καστέλι και ο Πύργος του Γουλά που βρίσκονται στο χωριό αποτελούν αριστούργημα αρχιτεκτονικής και σίγουρα αξίζει να τα επισκεφτείτε.

Η Σαντορίνη αποτελεί σίγουρα έναν από τους κορυφαίους προορισμούς ζευγαριών και όχι μόνο. Η γραφικότητα και η μοναδικότητα του τοπίου προκαλεί απίστευτα συναισθήματα, ενώ οι ποικίλες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς στη διάρκεια του ταξιδιού του, επιτρέπει το συνδυασμό ρομαντικών και παράλληλα δραστήριων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ