Αποκλ. Made in Greece το αγαπημένο ξύδι ΠΑΝ του Ζαφειρόπουλου:  Πρωτοπόρος στις βαλσαμικές κρέμες – Εξάγει σε Ευρώπη, Καναδά, Ρωσία, ΗΠΑ 

Eυρεία ποικιλία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και πλούσιας γεύσης.

Οι μνήμες, οι μυρωδιές, οι εικόνες, οι γνώσεις από την «τέχνη» της οξοποιΐας που συνέλεξε ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος τη δεκαετία του ’50 στο κελάρι του παππού του, ήταν το μικρόβιο που καλλιεργήθηκε μέσα του και τον καθοδήγησε μεγαλώνοντας να χτίσει τη δική του μονάδα παραγωγής ξυδιού, που πολύ γρήγορα πήρε τις διαστάσεις της σημερινής πασίγνωστης «Οξοποιΐας Ζαφειρόπουλος».

 

Πλέον με μία ιστορία 40 χρόνων στις πλάτες της η «Οξοποιΐα Ζαφειρόπουλος» μας παρουσιάζει μία ευρεία ποικιλία προϊόντων της σειράς ΠΑΝ,  βασισμένα στη χρήση ελληνικών πρώτων υλών, τα οποία παράγονται με μεράκι και δημιουργικότητα.

Πρωτοπόρα στον κλάδο, η «Οξοποιΐα Ζαφειρόπουλος» δεν μένει ποτέ στάσιμη και επιδιώκει να βγάζει στην αγορά νέα προϊόντα που προκαλούν εκ νέου τους ουρανίσκους και των πιο απαιτητικών καλοφαγάδων! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν η πρώτη οξοποιία που «σύστησε» στην ελληνική αγορά την βαλσαμική κρέμα. Και από τότε έχει συνδέσει δυνατά το όνομά της με αυτό το προϊόν σε διάφορες γευστικές παραλλαγές.

 

Σήμερα τα μοναδικά προϊόντα της απολαμβάνουν οι πολύ απαιτητικές αγορές του Καναδά, της Ρωσίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ και πολλών άλλων χωρών.

Ο κ. Γιάννης Ζαφειρόπουλος, επικεφαλής του τμήματος R&D της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος, μιλά στο MadeinGreece.news για την ιστορία της εταιρείας, αλλά και το λαμπρό μέλλον που διαγράφεται μπροστά της.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Η εταιρεία Οξοποιία Ζαφειρόπουλος δημιουργήθηκε το 1979, όμως η σχέση του ιδρυτή της Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου με το ξύδι πηγαίνει πολύ πιο πίσω στο χρόνο
  • διδάσκεται την τέχνη από έναν παλιό, πολύ έμπειρο οξοποιό και εγκαθιστά την πρώτη μονάδα παραγωγής στο Παλαιό Φάληρο
  • κατέχει κυρίαρχη θέση σε πιο εξειδικευμένα προϊόντα, όπως το Βαλσαμικό ξύδι με μέλι και το Βαλσαμικό ξύδι με ρόδι
  • το Βαλσάμικο με Μέλι ΠΑΝ κατέχει στη κατηγορία του το μεγαλύτερο μερίδιο με 46% της αγοράς
  • η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος πιστεύει ότι το σπουδαιότερο κεφάλαιό της είναι το ανθρώπινο δυναμικό και οι συνεργάτες της
  • Η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος έχει κάνει είσοδο στις πολύ απαιτητικές αγορές του Καναδά, της Ρωσίας, της Γερμανίας
  • η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος οραματίζεται και σχεδιάζει την ισορροπημένη ανάπτυξη και την επέκτασή της στην ελληνική και τη διεθνή αγορά

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της «Οξοποιϊάς Ζαφειρόπουλος»; 

Η εταιρεία Οξοποιία Ζαφειρόπουλος δημιουργήθηκε το 1979, όμως η σχέση του ιδρυτή της Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου με το ξύδι πηγαίνει πολύ πιο πίσω στο χρόνο. Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 γοητεύεται από τη διαδικασία της μετατροπής του κρασιού σε ξύδι, όπως τη γνωρίζει στο κελάρι του παππού του, και αργότερα, ως ενήλικας, πειραματίζεται με την οξοποίηση σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Ώσπου αποφασίζει να κάνει το χόμπι του επάγγελμα, διδάσκεται την τέχνη από έναν παλιό, πολύ έμπειρο οξοποιό και εγκαθιστά την πρώτη μονάδα παραγωγής στο Παλαιό Φάληρο.

Γρήγορα αποδεικνύεται πως αυτή η εγκατάσταση είναι πολύ μικρή για να καλύψει τη ζήτηση που διαρκώς μεγαλώνει. Το 1983 η εταιρεία μεταφέρεται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Πικέρμι, στην καρδιά του Αττικού αμπελώνα. Ξεκινάει, έτσι, μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης, που της χαρίζει σημαντικό μερίδιο στην αγορά του ξυδιού και των συναφών προϊόντων, ενώ κατέχει κυρίαρχη θέση σε πιο εξειδικευμένα προϊόντα, όπως το Βαλσαμικό ξίδι με μέλι και το Βαλσαμικό ξίδι με ρόδι.

Τι προϊόντα προσφέρετε σήμερα στην αγορά;

Η εταιρεία προσφέρει στην αγορά:

  1. Βαλσάμικο ξίδι
  2. Κλασικό
  3. Λευκό
  4. Με Μέλι
  5. Με Ρόδι
  6. Με Σύκο
  7. Κρέμα βαλσάμικο (φτιαγμένες χωρίς προσθήκη ζάχαρη)
  8. Κλασική
  9. Λευκή
  10. Με Σύκο
  11. Με Ρόδι
  12. Με Πορτοκάλι & Λεμόνι
  13. Barbeque
  14. Ξίδι από σταφύλια
  15. Λεμόνι
  16. Κρέμα Λεμονιού
  17. Πετιμέζι
  18. Μουστάρδα (φτιαγμένη χωρίς συντηρητικά)
  19. Απαλή
  20. Πικάντικη
  21. Με πάστα ελιάς
  22. Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
  23. Ατομικές συσκευασίες

Πoια από αυτά είναι τα δημοφιλέστερα στο καταναλωτικό κοινό;

Όλα τα προϊόντα μας θα μπορούσαν να θεωρηθούν δημοφιλή, κυρίως όμως τα Βαλσαμικα και οι Κρέμες Βαλσαμικου κατέχουν σημαντική θέση στην ελληνική αγορά. Μάλιστα το Βαλσάμικο με Μέλι ΠΑΝ κατέχει στη κατηγορία του το μεγαλύτερο μερίδιο με 46% της αγοράς (στοιχεία Nielsen 2018).

Σήμερα πόσους εργαζόμενους απασχολείτε 

Πέρα από τον άρτιο εξοπλισμό και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος πιστεύει ότι το σπουδαιότερο κεφάλαιό της είναι το ανθρώπινο δυναμικό και οι συνεργάτες της. Γι’ αυτό επενδύει συστηματικά στην εξειδίκευση και τη συνεχή επιμόρφωσή τους. Απασχολούνται γύρω στα 25 άτομα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Σε ποιες χώρες διαθέτετε εξαγωγική δραστηριότητα;

Η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος έχει κάνει είσοδο στις πολύ απαιτητικές αγορές του Καναδά, της Ρωσίας, της Γερμανίας. Επίσης εξάγουμε σε:

  • ΗΠΑ
  • Νέα Ζηλανδία
  • Βουλγαρία
  • Τσεχία
  • Πολωνία
  • Ελβετία
  • Σουηδία
  • Ολλανδία
  • Αυστραλία
  • Ιαπωνία
  • Ρουμανία
  • Σλοβενία
  • Βέλγιο

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα; 

Διατηρώντας αναλλοίωτες τις βασικές της αρχές, την προσήλωση στην ποιότητα και την καινοτομία, η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος οραματίζεται και σχεδιάζει την ισορροπημένη ανάπτυξη και την επέκτασή της στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

 

Ποια είναι η δική σας αίσθηση ως «νέο» αίμα από την ενασχόλησή σας με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, υπό τις δεδομένες πολιτικοοικονομικές συνθήκες; Πόσο απαιτητική είναι η ελληνική αγορά και ποιο είναι το δικό σας όραμα για την εξέλιξη της εταιρείας;

Σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, τα προβλήματα είναι μεγάλα και σοβαρά...

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ