Κερί, laser ή ξύρισμα; Tips για τέλεια αποτρίχωση μπικίνι!

Είτε από θέμα αισθητικής ή απλά για λόγους υγιεινής, οι γυναίκες πέρα από τα πόδια τους επιλέγουν να κάνουν αποτρίχωση και στην ευαίσθητη περιοχή.

Η αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από το μπικίνι μπορεί να γίνει με πολλές μεθόδους.

Κάποιες εξ αυτών έχουν μεγαλύτερη διάρκεια αντοχής, ακόμη και μόνιμα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα το laser. Υπάρχουν βέβαια και εκείνες με τις οποίες οι τρίχες βγαίνουν πιο γρήγορα. Κάθε γυναίκα φυσικά έχει διαφορετικές ανάγκες και σύμφωνα με αυτές θα πρέπει να επιλέξει τον ιδανικό τρόπο αποτρίχωσης στο μπικίνι.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις βασικές μεθόδους που υπάρχουν, αλλά και στα μυστικά που θα κάνουν το αποτέλεσμα καλύτερο.

Ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή

Πρόκειται για την πιο γρήγορη και διαδεδομένη μέθοδο αποτρίχωσης μπικίνι, με βασικό μειονέκτημα την μικρή διάρκεια. Οι τρίχες βγαίνουν ξανά μετά από 2-3 μέρες και είναι σκληρές.

Επιλέγοντας αυτή την μέθοδο θα πρέπει να προσέξετε πολύ τα κοψίματα και τους τυχόν ερεθισμούς ή σπυράκια που προκύπτουν συνήθως μετά το ξύρισμα, σύμφωνα με το Beautetinkyriaki.gr

Ξεκινήστε πλένοντας καλά την περιοχή για να αποφευχθούν μολύνσεις και σκεφτείτε αν θέλετε να αφήσετε ένα σημείο τριχοφυΐας στη μέση κάνοντας κάποιο ιδιαίτερο σχήμα. Μπορείτε βέβαια να προχωρήσετε και σε full bikini αποτρίχωση. Αν χρειάζεται, πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή ψαλιδίστε ελαφρώς τις τρίχες για να μην είναι πολύ μακριές. Έτσι το ξυράφι θα κόψει πιο εύκολα ότι έχει απομείνει.

Αφού καταλήξετε στο σχήμα και προετοιμάσετε την περιοχή, σειρά έχει η απολέπιση. Με αυτό τον τρόπο, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, απελευθερώνονται οι παγιδευμένες κάτω από το δέρμα τρίχες και ευθυγραμμίζονται κάνοντας το ξύρισμα αποτελεσματικότερο και ευκολότερο.

Μετά πάρτε το ιδανικό ξυραφάκι για αποτρίχωση μπικίνι. Συνήθως λόγω της υπερευαισθησίας του δέρματος στην ηβική περιοχή είναι προτιμότερο ένα ξυραφάκι με 1-2 λεπίδες. Πριν από κάθε χρήση ξεπλύντε το καλά και εφαρμόστε ένα τζελ ξυρίσματος που θα λιπάνει και θα μαλακώσει τις τρίχες.

Αποτρίχωση μπικίνι (2)

Έπειτα, ξεκινήστε κάνοντας μεγάλες και αργές κινήσεις αντίθετα με την φορά ανάπτυξης της τρίχας για βαθύτερο κόψιμο και αυξημένη διάρκεια. Αν όμως παρατηρήσετε έντονο ερεθισμό, προτιμήστε κινήσεις ίδιες με την φορά της τρίχας. Μετά από κάθε κίνηση ξεπλύντε καλά το ξυράφι. Παράλληλα τραβήξτε το δέρμα από την περιοχή της κοιλιάς προκειμένου να τεντωθεί και να ανασηκωθούν οι τρίχες. Μην βάζετε δύναμη και μην ασκείτε πίεση με την λεπίδα, διότι θα ερεθίσετε το δέρμα, προκαλώντας φαγούρα, σπυράκια και κοκκινίλες.

Για να βλέπετε καλύτερα τα σημεία που ξυρίζετε, σηκώστε το πόδι της πλευράς που θα αποτριχώσετε. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την εσωτερική ανάπτυξη των τριχών. Εξίσου σημαντική είναι και η δεύτερη απολέπιση της περιοχής του μπικίνι μετά το ξύρισμα.

Τέλος, απλώστε μια ενυδατική λοσιόν χωρίς άρωμα, μια πούδρα ή baby oil για να μειωθεί ο ερεθισμός και φορέστε ένα βαμβακερό εσώρουχο τουλάχιστον για μερικές ώρες.

Αποτρίχωση με κερί στο μπικίνι

Η αφαίρεση των τριχών από την ηβική περιοχή με τη μέθοδο του κεριού είναι επίσης αρκετά δημοφιλής. Πρόκειται για μια σχετικά επώδυνη αποτρίχωση στο μπικίνι που όμως μπορεί να γίνει πολύ πιο ανεκτή ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές πριν την εφαρμογή της. 

Η έκφραση «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος» είναι κομμένη και ραμμένη για την αποτρίχωση με κερί στο μπικίνι. Παρά λοιπόν την ενόχληση που μπορεί να νιώσετε κατά την διάρκεια της, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει και φυσικά θα ενθουσιάσει τον σύντροφο σας. Αντέχει πολύ περισσότερο από το ξυράφι, ενώ οι τρίχες βγαίνουν πιο μαλακές και σιγά σιγά αραιώνουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το διάστημα ανάμεσα σε κάθε αποτρίχωση συνήθως να μεγαλώνει ελαφρώς και ο πόνος να είναι λιγότερο έντονος κάθε φορά.

Η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί τόσο από μια αισθητικό σε ένα ινστιτούτο, όσο και μόνη σας στο σπίτι. Οι αισθητικοί συνήθως χρησιμοποιούν ζεστό κερί αποτρίχωσης, ενώ για το σπίτι είναι προτιμότερες οι ταινίες με κρύο κερί. Και οι δυο μέθοδοι πάντως είναι εξίσου αποτελεσματικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να είναι καλύτερη η αφαίρεση των τριχών θα πρέπει το μήκος τους να είναι τουλάχιστον 2 χιλιοστά. Άλλωστε και οι ειδικοί συνιστούν να εφαρμόζεται την αποτρίχωση με κερί στο μπικίνι κάθε 25-30 ημέρες, όσο είναι δηλαδή και ο κύκλος της τρίχας.

Επίσης, το δέρμα θα πρέπει να είναι καθαρό (χωρίς κρέμες και άλλα καλλυντικά προϊόντα) πριν την εφαρμογή του κεριού ώστε να μπορέσει να κολλήσει.

Μετά το τέλος της αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από την ηβική περιοχή με κερί, ενδέχεται να υπάρξει ένας μικρός ερεθισμός ή κοκκινίλα για 1-2 ώρες.

Ακολουθεί ένα βίντεο σχετικά με το πως γίνεται η αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής με κερί.

Χαλάουα στο μπικίνι

Αντίστοιχα αποτελεσματική και με παρόμοιο τρόπο εφαρμογής με το κερί αποτρίχωσης είναι η χαλάουα. Το φυσικό αυτό προϊόν που αποτελείται κυρίως από ζάχαρη και μέλι μπορεί να αφαιρέσει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, κάνοντας παράλληλα απολέπιση.

Πρόκειται για μια πολύ οικονομική μέθοδο αποτρίχωσης μπικίνι (και όχι μόνο) που έχει μεγάλη διάρκεια και χαρίζει όμορφο, απαλό, λείο και βελούδινο δέρμα.

Αποτριχωτική κρέμα στην ευαίσθητη περιοχή

Μια όχι και τόσο διαδεδομένη, αλλά ανώδυνη μέθοδος αποτρίχωσης μπικίνι είναι η κρέμα. Εφαρμόζεται πολύ εύκολα και αφαιρεί τις τρίχες χωρίς πόνο. Δεν συνίσταται όμως για τις γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα στο σημείο αυτό, ούτε και για full μπικίνι αποτρίχωση.

Βρείτε λοιπόν την κατάλληλη κρέμα για το δέρμα σας, απλώστε τη με τη βοήθεια της σπάτουλας και αφήστε τη να δράσει όσο αναγράφει η συσκευασία. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τους βλεννογόνους των γεννητικών οργάνων.

Στη συνέχεια αφαιρέστε την με την ειδική σπάτουλα και ξεπλύνετε την περιοχή με άφθονο χλιαρό νερό.

Πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή της κρέμας αποτρίχωσης στο μπικίνι, συστήνεται να κάνετε ένα τεστ. Απλώστε τη σε κάποιο άλλο μικρό σημείο του σώματος όπως το πόδι ή το χέρι και δείτε πως αντιδρά. Σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί κάποια ενόχληση, όπως φαγούρα, δυσφορία, ερεθισμός ή κάψιμο, προχωρήστε και στην ευαίσθητη περιοχή. Αν ωστόσο νιώσετε κάποιο από τα συμπτώματα μόλις την απλώσετε στο μπικίνι, ξεπλυθείτε αμέσως και εφαρμόστε μια ενυδατική – καταπραϋντική κρέμα.

Σε περίπτωση χρήσης, ενδέχεται μετά την εφαρμογή της κρέμας να υπάρχει για λίγο μια μυρωδιά χημικού προϊόντος.

Αποτριχωτική μηχανή στο αιδοίο

Αποτρίχωση μπικίνι (3)

Μια ακόμη μέθοδος για να κάνετε αποτρίχωση μπικίνι μόνη σας στο σπίτι είναι η αποτριχωτική μηχανή. Αν και επώδυνη στην αρχή, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Οι τρίχες βγαίνουν πολύ πιο αργά από το ξυράφι, περίπου μετά από 25 μέρες, είναι πιο μαλακές και σιγά σιγά αραιώνουν. Αυτό συμβαίνει διότι αφαιρούνται από την ρίζα, η οποία εξασθενεί μετά από κάθε εφαρμογή, μειώνοντας έτσι και την ένταση του πόνου.

Το σημαντικό είναι βέβαια να επιλέξετε μια αποτριχωτική μηχανή που διαθέτει ειδική κεφαλή για το ευαίσθητο δέρμα στο μπικίνι και να φροντίζετε για την σωστή χρήση της. Είναι σημαντικό να την καθαρίζετε καλά μετά από κάθε χρήση για να αποφευχθούν δερματολογικά προβλήματα και μολύνσεις.

Η χρήση της είναι πολύ απλή και θα πρέπει να γίνεται με αργές και προσεκτικές κινήσεις αντίθετα με την φορά ανάπτυξης της τρίχας σε στεγνή και καθαρή επιδερμίδα. Κρατώντας τη μηχανή σε ορθή γωνία με το δέρμα αποφεύγετε το σπάσιμο των τριχών, που ενδέχεται να κάνει τις τρίχες να βγουν σε ανάποδη κατεύθυνση.

Αν μάλιστα προηγηθεί και μια απολέπιση στην ευαίσθητη περιοχή, η αποτρίχωση στο μπικίνι είναι ακόμη πιο αποτελεσματική.

Σε περίπτωση που δείτε το δέρμα σας ερεθισμένο μετά την χρήση της αποτριχωτικής μηχανής στην ηβική περιοχή δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση και η κοκκινίλα ή οποιοσδήποτε ερεθισμός θα φύγει μετά από μερικές ώρες. Φροντίστε βέβαια να εφαρμόσετε μια ενυδατική – καταπραϋντική κρέμα στο σημείο μετά την αποτρίχωση και να φορέσετε ένα βαμβακερό εσώρουχο.

Αποτρίχωση με λέιζερ στο μπικίνι

Αποτρίχωση μπικίνι (4)

Η πιο αποτελεσματική και μόνιμη αποτρίχωση στο μπικίνι είναι με τη μέθοδο του laser. Τα αποτελέσματα μετά τον κύκλο συνεδριών (συνήθως 6-8) που απαιτείται για την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι μόνιμα. Με την μέθοδο αυτή μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση σε όλο το μπικίνι ή μόνο στην γραμμή του. Επίσης, έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε και ιδιαίτερα σχήματα αν το επιθυμείτε.

Ωστόσο υπάρχουν πολλά διαφορετικά μηχανήματα λέιζερ που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στην ευαίσθητη περιοχή μιας γυναίκας. Καθένα από αυτά έχει άλλα αποτελέσματα. Υπάρχουν ορισμένα που έχουν μεγαλύτερη ένταση και επομένως χρειάζονται λιγότερες συνεδρίες και κάποια με χαμηλότερη ένταση και πιο χρονοβόρα διαδικασία για την επίτευξη του τελικού στόχου.

Τα πιο δημοφιλή μηχανήματα laser για αποτρίχωση μπικίνι είναι ο Αλεξανδρίτης, το Διοδικό, το ND-YAG και το Laser Epil που συνδυάζει, σύμφωνα με τους ειδικούς, την ενεργειακή ισχύ των άλλων τριών.

Με μια πρώτη σκέψη, το κόστος για την αποτρίχωση μπικίνι με λέιζερ φαίνεται μεγάλο. Αν όμως υπολογίσετε τα υλικά που θα χρειαστείτε για τις υπόλοιπες μεθόδους που δεν έχουν μόνιμα αποτελέσματα, το άθροισμα είναι κατά πολύ μικρότερο και η τιμή συμφέρουσα. Ενδεικτικά η αποτρίχωση laser στην γραμμή του μπικίνι κοστίζει από 20 ευρώ η συνεδρία μέχρι 120 ευρώ για το πακέτο των 6 συνεδριών. Αντίστοιχα για full αποτρίχωση μπικίνι θα πρέπει να πληρώσετε από 50 ευρώ τη συνεδρία μέχρι 200 ευρώ για τον κύκλο των 6 συνεδριών.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την laser αποτρίχωση, το κόστος, αλλά και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την επιλέξετε.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και η IPL αποτρίχωση bikini που γίνεται με παλμικό φως και έχει εξίσου μόνιμα αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη μέθοδος αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από την ευαίσθητη περιοχή είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και τρίχας, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γενικές συμβουλές για την αποτρίχωση μπικίνι

  • Η συνήθης συχνότητα αποτρίχωσης μπικίνι είναι κάθε 25 ημέρες. Σε περιπτώσεις όμως ορμονικών διαταραχών μπορεί να γίνει κάθε 2 εβδομάδες.
  • Η αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή δεν επιτρέπεται όταν υπάρχει οποιαδήποτε τομή σε αυτό το σημείο (καισαρική ή από άλλη επέμβαση), όπως και κάποια φλεγμονή, κολπίτιδα, μυκητίαση ή άλλη μορφή αλλεργίας.
  • Συνίσταται η αποφυγή του μπάνιου στη θάλασσα για το πρώτο 24ωρο μετά την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, προκειμένου να μην υπάρξει κάποια μόλυνση ή ερεθισμός.
  • Μετά την αποτρίχωση στην ηβική περιοχή, μην αμελήσετε την εφαρμογή μιας ενυδατικής ή καταπραϋντικής κρέμας.
  • Φορέστε ένα άνετο βαμβακερό εσώρουχο για τις πρώτες ώρες και αποφύγετε τα στρινγκ, έτσι ώστε να μην προκληθεί ερεθισμός ή δερματίτιδα.
  • Μια μη έμπειρη και χωρίς τεχνογνωσία στην αποτρίχωση με κερί αισθητικός μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην ευαίσθητη περιοχή. Αυτό μπορεί να είναι από μια απλή δερματίτιδα ή ψευδοθυλακίτιδα, μέχρι ένα έγκαυμα ή μόλυνση.
  • Λόγω της αποτρίχωσης η ηβική περιοχή είναι ερεθισμένη και περισσότερο ευαίσθητη, επομένως συνίσταται η αποφυγή ερωτικής συνεύρεσης για το πρώτο 24ωρο.

Είδη και σχέδια αποτρίχωσης μπικίνι

Αποτρίχωση μπικίνι (5)

Αποτρίχωση μπικίνι μπραζίλιαν: Πρόκειται για την γνωστή και ως βραζιλιάνικη αποτρίχωση που αφαιρεί τη τριχοφυΐα από την ευαίσθητη περιοχή σε όλο το μπικίνι, συμπεριλαμβανομένων και των χειλιών του αιδοίου, αλλά και του πίσω μέρους γύρω από τον πρωκτό. Υπάρχουν βέβαια ορισμένες περιπτώσεις που αφήνεται μια λεπτή λωρίδα στο εφηβαίο. Η μέθοδος αυτή ονομάζεται και πλήρες κερί μπικίνι, κερί Hollywood ή βραζιλιάνικο κερί.

Αμερικάνικη αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή: Είναι η απλή αφαίρεση της γραμμής του μπικίνι, δηλαδή της περιοχής που φαίνεται από το μαγιό. Οι υπόλοιπες τρίχες στην ηβική περιοχή παραμένουν ως έχουν ή ψαλιδίζονται. Άλλες ονομασίες για την τεχνική αυτή είναι βασικό μπικίνι ή τρίγωνο, λόγω του σχήματος που δημιουργείται.

Γαλλική αποτρίχωση μπικίνι: Γνωστή και ως μερική βραζιλιάνικη κηλίδα ή λωρίδα προσγείωσης, το σχέδιο της γαλλικής αποτρίχωσης είναι η λεπτή κάθετη γραμμή μήκους από 4 εκατοστά μέχρι 7-8 πάνω από το αιδοίο.

Άλλα σχέδια στην αποτρίχωση μπικίνι: Πέρα από τα βασικά είδη που αναφέρθηκαν, υπάρχουν διάφορα σχέδια που μπορείτε να κάνετε με τις τρίχες στην ευαίσθητη περιοχή. Κάποιες γυναίκες επιλέγουν το τρίγωνο, άλλες την καρδιά, ενώ υπάρχουν κι εκείνες που δοκιμάζουν ένα ορθογώνιο σχήμα ή και κάτι πιο περίτεχνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ