ΝΔ: Καλοδεχούμενες οι εξαγγελίες Τσίπρα - Αντιγράφει το οικονομικό μας πρόγραμμα

«Καλοδεχούμενες» χαρακτηρίζουν στη Νέα Δημοκρατία τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα με αρκετή δόση ειρωνείας βέβαια, καθώς εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός αντιγράφει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Με τον τρόπο αυτό, από την Πειραιώς εντοπίζουν την κριτική τους όχι στην ουσία των μέτρων της κυβέρνησης, αλλά στη χρονική συγκυρία της ανακοίνωσής τους και στα πεπραγμένα της στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής της.

Συγκεκριμένα για το δεύτερο, στη Νέα Δημοκρατία λένε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που διέλυσε την οικονομία και τη μεσαία τάξη κι ότι η υπερφορολόγηση ήταν αποκλειστικά δική της επιλογή κι όχι των εταίρων.

Σχετικά με το πρώτο, πέραν των προφανών προεκλογικών λόγων, στη ΝΔ βλέπουν ξεκάθαρα μια προσπάθεια από το Μαξίμου προκειμένου ν’ αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση Πολάκη και το κότερο Παναγόπουλου. Επισημαίνουν, εξάλλου, ότι ο κ. Τσίπρας δεν δεσμεύτηκε για τη διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα από τη στιγμή που δεν συναινεί με την τροπολογία της ΝΔ, αλλά κι ότι η εκδοχή της μείωσης του αφορολόγητου από την 1.1.2020 θα οδηγήσει σε ακύρωση της παροχής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για 13η σύνταξη.

Στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση καταφεύγει σε επιδοματική πολιτική κι απλώς φέρνει για προφανείς, προεκλογικούς λόγους πιο κοντά στις κάλπες και την… άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το δεύτερο σκέλος του πακέτου μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αφορά το 2020, άρα δηλαδή τον προϋπολογισμό που θα κληθεί να ψηφίσει η επόμενη κυβέρνηση, οπότε θα κληθεί να τοποθετηθεί εάν δεσμεύεται από αυτό ή όχι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ