Made in Greece η γραβιέρα Καλογεράκη: Το σύμβολο της Κρητικής διατροφής ταξιδεύει σε Ευρώπη, Αυστραλία & Αμερική

Το μεγαλείο της Κρητικής διατροφής αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, ένας θησαυρός από αγνά προϊόντα που προσφέρουν ευεξία και χαρίζουν υγεία.

Μία εταιρεία εκπρόσωπος της Κρητικής διατροφικής αρχοντιάς είναι και η οικογενειακή εταιρεία Καλογεράκη, που εξειδικεύεται στην παραγωγή αγνών τυριών και εδεσμάτων.

Η ιστορία της ξεκίνησε το 1949 από τον παππού Εμμανουήλ Καλογεράκη, έναν άνθρωπο δραστήριο με μεράκι και αγάπη για τη δουλειά του, την τυροκομία. Από ένα καζάνι στην άκρη του σπιτιού, κατάφερε με τη βοήθεια του γιου του Βαγγέλη να χτίσουν το πρώτο τους εργοστάσιο στο χωριό Σμάρι, στο Καστέλι Πεδιάδος. Τα πρώτα γεμάτα γεύση και αρώματα, αγνά  «κεφάλια» Κρητικής Γραβιέρας έγιναν πραγματικότητα και πήραν το δρόμο της διανομής σε όλη την Ελλάδα.

Οι πρώτες τους αποστολές ξεκίνησαν από την Αθήνα το 1985. Από το 1995 και μετά, η προϊόντική γκάμα άρχισε να μεγαλώνει διαρκώς. Εκτός από τις γραβιέρες και τα μαλακά τυριά, στη λίστα προστίθενται και τα εδέσματα. 

 

Το «Prince» Καλογεράκη είναι ένα ελαφρύ και ευχάριστο στη γεύση έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης. Είναι ιδιαίτερα γνωστό από τον εκπληκτικό του συνδυασμό με τον ελληνικό γύρο. Είναι ιδανικό για εκείνους που θέλουν ένα νόστιμο και γρήγορο συνοδευτικό για το φαγητό τους, με κρεμώδη λεία επιφάνεια κι ελαφρώς γαλακτώδη δροσιστική γεύση.

Το 1998 ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου διανομής της εταιρείας Καλογεράκη στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου. Σε έναν ιδιόκτητο χώρο 1.500 τετραγωνικών στεγάζονταν τα γραφεία, οι χώροι αποθήκευσης και οι θάλαμοι-ψυγεία. Η διανομή άνοιξε και τα Κρητικά τυριά Καλογεράκη μπήκαν σιγά σιγά στο οικογενειακό τραπέζι όλων των Ελλήνων.

Αρχές του 2000, οι απαιτήσεις έγιναν τέτοιες που οδήγησαν στη μεταφορά του εργοστασίου στη νέα σύγχρονη ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής, λίγα χιλιόμετρα παραπέρα από το αρχικό σημείο. Μέσα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, εκτάσεως 25.000 τετραγωνικών μέτρων στο Σμάρι, επεξεργάζονται τώρα 60 τόνοι γάλακτος ημερησίως.

Το ίδιο έτος ξεκινά και η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, που πλέον είναι σε θέση να προσφέρει τις υπέροχες κρητικές γεύσεις της σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει ήδη παρουσία στο οργανωμένο λιανεμπόριο και στην αγορά Horeca στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε Αυστραλία και Αμερική. Σήμερα οι εξαγωγές κατέχουν ένα σημαντικό ποσοστό του ετήσιου κύκλου εργασιών και ο στόχος είναι να διπλασιαστεί στην επόμενη τριετία.

Η εταιρεία απασχολεί 40 άτομα, ενώ φιλοδοξεί να μυήσει Έλληνες και ξένους στην Κρητική διατροφή, κομμάτι της οποίας είναι και τα τυροκομικά. Και το πιο δυνατό όπλο για την αυτή την επιτυχία είναι τα ίδια τους τα προϊόντα που παράγονται από τις πιο αγνές πρώτες ύλες της Κρητικής γης.

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ