Χρησιμοποιείς συχνά προϊόντα styling; πώς να θεραπεύσεις τα φθαρμένα σου μαλλιά

Είτε από τακτική χρήση δυνατών προϊόντων styling, είτε λόγω αποτυχημένης βαφής, είτε αλλεπάλληλων ντεκαπάζ, είτε λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, τα μαλλιά μας μπορούν εύκολα να φτάσουν σε άσχημα επίπεδα φθοράς και να χάσουν όχι μόνο την καλή τους εμφάνιση, αλλά και την υγεία τους.

Κανονικά, θα πρέπει να τα περιποιούμαστε και να τα προσταυεύουμε όσο γίνεται περισσότερο για να μη φτάσουν σε αυτό το σημείο γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, λένε. Τι γίνεται όμως όταν το κακό έχει γίνει και πρέπει να φέρουμε τα μαλλιά μας ξανά στα ίσα τους;

Πώς να κάνεις πάλι τα μαλλιά σου υγιή!

1. Κόψε τα

xtenisma-short-hairstyle

Αν έχεις όρεξη για μια αλλαγή, μπορείς να κόψεις τα μαλλιά σου κοντά. Το πόσο κοντά, εξαρτάται από το τι σου πηγαίνει, το προσωπικό σου γούστο, το τωρινό μήκος των μαλλιών σου και τον βαθμό φθοράς τους. Υπάρχουν πάρα πολλά κοντά κουρέματα που δείχνουν καταπληκτικά χωρίς να σου στερούν τη θηλυκότητα σου, σύμφωνα με το ediva.gr. Ακόμα κι αν τρέμεις το ψαλίδι, σκέψου το. Αν δεν είσαι σίγουρη για το τι θέλεις και ψάχνεις ιδέες για μοντέρνα γυναικεία κουρέματα για κοντά μαλλιά, εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε!

2. Χρησιμοποίησε κατάλληλες βαφές

proetoimasia vafis malliwn koyti me tis odigies

Έχω μια φίλη που πέρασε τα μαλλιά της από ότι βαφές και χρώματα μπορείς να φανταστείς, με αποτέλεσμα τα μαλλιά της να καταστραφούν εντελώς – έτσι κατέληξε να τα κουρέψει σύρριζα σαν νεοσύλλεκτος. Αν είσαι σαν κι εμένα, που δε μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς τη βαφή σου ούτε καν προσωρινά, τουλάχιστον φρόντισε η βαφή σου να είναι καλής ποιότητας. Προτίμησε να σου την περάσουν σε κομμωτήριο ή έστω από κάποιον που το κατέχει το σπορ, διότι το μαλλί χρειάζεται περιποίηση σε αυτή τη διαδικασία.

3. Κάνε σωστή διατροφή

xortofagiki diatrofi

Αν τα μαλλιά σου δείχνουν άτονα και φθαρμένα, ίσως ένας λόγος είναι ότι δεν τρέφεσαι σωστά. Εντάξει, λογικά ξέρεις τους βασικούς κανόνες της σωστής διατροφής, μην τα ξαναλέμε. Φρούτα, λαχανικά, αρκετό νερό, όχι επεξεργασμένο λίπος ή υδατάνθρακες είναι λίγο-πολύ γνωστά. Στα μαλλιά μας όμως συγκεκριμένα, βοηθάει ιδιαίτερα η κατανάλωση υγιούς πρωτεΐνης και ω3 λιπαρών. Βάλε λοιπόν οπωσδήποτε στη διατροφή σου καλής ποιότητας κρέας, ψάρι, αυγό, αβοκάντο, ελαιόλαδο και ανάλατους ξηρούς καρπούς. 

4. Πρόσεξε τα προϊόντα περιποίησης

shampoo www.ediva.gr

Μην παίρνεις προϊόντα για τα μαλλιά σου με μόνο κριτήριο την ευκολία να τα βρεις ή τη χαμηλή τους τιμή. Σιγουρέψου για το στυλ των μαλλιών σου (ξηρά, λιπαρά, λεπτή τρίχα, βαμμένα κ.λπ) και πάρε τα κατάλληλα προϊόντα, ενώ φρόντισε η μάρκα να είναι εμπιστοσύνης. Παράλληλα, μπορείς να δοκιμάσεις και πιο φυσικές μεθόδους για βελτίωση της φροντίδας των μαλλιών, όπως το λάδι αργκάν και το λάδι καρύδας. Δες τις δικές μας προτάσεις για τα καλύτερα έλαια στα μαλλιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και τις βιταμίνες που θα τα ενισχύσουν.

5. Προτίμησε το φυσικό λουκ

Woman natural

Αν ισιώνεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα όλη μέρα, καιρός να αναθεωρήσεις. Η συνεχής έκθεση σε ισιωτικές μηχανές, ψαλίδι για μπούκλες, πιστολάκι συν όλα τα προϊόντα styling που κρατάνε το μαλλί «ακίνητο», το καταστρέφουν αργά και σταθερά. Δεν μπορεί το φυσικό σου μαλλάκι να είναι τόσο άσχημο ώστε να πρέπει να το τροποποιείς κάθε μέρα, τόσο έντονα. Ζήτα τη συμβουλή του κομμωτή σου για ένα κούρεμα που μπορείς να το διατηρήσεις μόνη σου και που να δείχνει από μόνο του ωραίο, χωρίς να χρειάζεται να το «φορτώνεις», π.χ. τα φιλαριστά μαλλιά.

6. Φρόντισε να «καθαρίζεις» συχνά το κεφάλι σου

babylights in natural hair

Δεν εννοούμε το λούσιμο, αλλά τις άκρες των μαλλιών. Αυτές είναι που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη φθορά, για αυτό και εμφανίζεται τόσο συχνά ψαλίδα σε όλες μας σχεδόν. Η λύση είναι να κουρεύεις τακτικά τα μαλλιά σου, τουλάχιστον ένα με δύο δάχτυλα. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεις την ψαλίδα, αλαφρώνεις το κεφάλι σου και ανανεώνεις τις άκρες. Επίσης, το πιο υγιές μαλλί μακραίνει και γρηγορότερα, άρα στην πραγματικότητα δεν κονταίνεις το μαλλί σου αλλά αντίθετα το βοηθάς να μακρύνει!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ