Κυτταρίτιδα, ο εχθρός του καλοκαιριού! 5 top συμβουλές για να την καταπολεμήσεις

Το θέμα κυτταρίτιδα είναι ένα θέμα που απασχολεί τον μεγαλύτερο γυναικείο πληθυσμό.

Κάθε φορά που αντικρύζω μια γυναίκα που δεν έχει ίχνος κυτταρίτιδας πάνω της, εύχομαι να είχα και εγώ κορμί σαν το δικό της. Το θέμα είναι ότι είναι κληρονομική και για αυτό μπορώ να βασανίζομαι για πάντα. Βέβαια, δεν είναι ότι μένω άπραγη και το αφήνω να περάσει έτσι.

Το ediva.gr μοιράζεται μαζί μας τις βασικότερες συμβουλές- ή βήματα αν θέλουμε- για να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα. Μπορεί θαύματα να μην γίνονται και να εξαφανιστεί τελείως, αλλά μπορούμε να κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις αν ακούσουμε αυτές τις συμβουλές. Και να μείνει και λίγο δεν πειράζει. Δεν γίνεται να έχουμε όλες το τέλειο σώμα. Η προσπάθεια για βελτίωση είναι που μετράει.

Tips να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα

Μείωσε το αλάτι

αλάτι στο φαγητό,ediva.gr

Μπορεί το αλάτι να νοστιμίζει το φαγητό, όμως το αλάτι κάνει και φοβερή κατακράτηση. Το δέρμα σαν φλοιός πορτοκαλιού είναι συνέπεια κατακράτησης υγρών. Οπότε μια καλή αρχή θα ήταν να μειώσεις τις ποσότητες αλατιού που τρως και κυρίως τα αλμυρά συσκευασμένα σνακς.

Νερό, νερό, νερό

πιες νερό

Από τα καλύτερα tips ευεξίας είναι το νερό. Αναζωογονεί τον οργανισμό, την επιδερμίδα και είναι ο μεγαλύτερος σου σύμμαχος κατά της κυτταρίτιδας. Ξέρω ότι πολλές φορές ξεχνάμε να πίνουμε νερό και όταν είμαστε έξω επιλέγουμε να πίνουμε λίγο νερό για να μην κατουριόμαστε, όμως καλό θα ήταν μέσα στην ημέρα σου να πίνεις τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό!

Φρούτα και λαχανικά στην λίστα

φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και προσφέρουν φουλ ενυδάτωση στον οργανισμό μας. Θυμήσου να τρως ένα φρούτο, τουλάχιστον, την μέρα σαν σνακ και πάντα να συνοδεύεις το φαγητό σου με μια πλούσια σαλάτα, αντί για τηγανητές πατάτες. Και μιας και είπα τηγανητές πατάτες. Αν θες να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα, απαρνήσου ό,τι τηγανητό υπάρχει.

Το αλκοόλ με μέτρο…. πολύ μέτρο

σφηνάκι

Το αλκοόλ είναι από τους μεγαλύτερους φίλους της κυτταρίτιδας. Αφυδατώνει τον οργανισμό και κάπως έτσι οι γλουτοί αποκτούν αυτόν τον ανεπιθύμητο φλοιό πορτοκαλιού. Αν θέλεις να επιλέξεις κάτι σε ποτό, προτίμησε να το πιεις σκέτο χωρίς αναψυκτικά. Αλλιώς ένα ποτήρι κρασί ή μια ελαφριά μπύρα.

Γυμναστικούλα μου καλή

γυμναστική

Ναι ξέρω, το περίμενες να υπάρχει στην λίστα, αλλά κορίτσια μου τι να κάνουμε που η γυμναστική βοηθάει στα πάντα. Λίγη γυμναστική, ένα μισάωρο τη μέρα είναι μια χαρά- αρκεί να είναι ένα μισάωρο τη μέρα. Με την σωστή διατροφή και με λίγη γυμναστική, θα πεις αντίο στις τοξίνες και αντίο στην κυτταρίτιδα!

Bonus Tip:

Εγώ μέσα σε όλα τα παραπάνω, κάνω και κάτι έξτρα για να καταπολεμήσω την κυτταρίτιδα. Όταν κάνω μπάνιο έχω ένα ειδικό σφουγγαράκι με το οποίο κάνω κυκλικές και ανοδικές κινήσεις στους γλουτούς, προκαλόντας υπεραιμία και έτσι υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Είναι βοηθητικό και έξτρα χαλαρωτικό μπορώ να πω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ