Νέος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας ο Ναρουχίτο - Η τελετή ανάληψης των καθηκόντων του (φώτο-βίντεο)

Ο Ναρουχίτο στο θρόνο των Χρυσανθέμων

Ο νέος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο ανέλαβε σήμερα επισήμως τα καθήκοντά του επισημαίνοντας ότι νιώθει δέος για τις ευθύνες που αναλαμβάνει, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να εργαστεί ως σύμβολο του έθνους και της ενότητας του λαού.

Ο πρώην αυτοκράτορας Ακιχίτο και η αυτοκράτειρα Μιτσίκο παραιτήθηκαν χθες Τρίτη από τον θρόνο έπειτα από τρεις δεκαετίες στη διάρκεια μιας σύντομης, απλής τελετής.



 

Ο 59χρονος Ναρουχίτο διαδέχθηκε τον πατέρα του τα μεσάνυκτα της Τρίτης προς Τετάρτη, όμως η ανάρρησή του στον Θρόνο των Χρυσανθέμων επισημοποιήθηκε στη διάρκεια μιας τελετής το πρωί, το πρώτο μέρος της οποίας δεν παρακολούθησε η σύζυγός και οι υπόλοιπες γυναίκες της αυτοκρατορικής οικογένειας, καθώς δεν το επιτρέπει η παράδοση.

Ο Ναρουχίτο, ο πρώτος αυτοκράτορας που γεννήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την ανατροφή του οποίου ανέλαβαν αποκλειστικά οι γονείς του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το έργο των γονιών του τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και τόνισε ότι νιώθει δέος για τις ευθύνες που αναλαμβάνει.

«Καθώς διαδέχομαι τον θρόνο (...) υπόσχομαι ότι πάντα θα σκέφτομαι τον λαό και (...) ότι θα εκπληρώνω τα καθήκοντά μου ως σύμβολο του ιαπωνικού κράτους και της ενότητας του ιαπωνικού λαού βάσει του συντάγματος», τόνισε ο Ναρουχίτο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ