Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

O Σπύρος Σούλης έχει μία λύση για όλα: Δες πώς να φτιάξεις ένα χειροποίητο κερί με τις λαμπάδες που ξέμειναν

Η Ανάσταση έγινε και φέτος και οι λαμπάδες μας εκπλήρωσαν την αποστολή τους. Τώρα που δεν έχουν πλέον άλλη χρήση δείτε πως θα τις μετατρέψετε σε ένα όμορφο κερί.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τις λαμπάδες που χρησιμοποιήθηκαν, ένα παλιό τηγάνι στο οποίο θα τις βράσετε, μια όμορφη κούπα στην οποία θα βάλετε το καινούργιο κερί σας, ένα φυτίλι, λίγη παραφίνη κι ένα μολύβι.

Ξεκινήστε κόβοντας τα κεριά σας σε κομμάτια και βάζοντας τα κομμάτια στο τηγάνι. Ανάψτε το μάτι και αρχίστε να ανακατεύετε τα κομμάτια μέχρι να λιώσουν εντελώς.

Ρίξτε μερικές σταγόνες παραφίνης στον πάτο της κούπας και κολλήστε πάνω σε αυτήν το φυτίλι. Πάρτε το μολύβι και βάλτε το οριζοντίως πάνω στην κούπα. Τυλίξτε γύρω από αυτό την άκρη του φυτιλιού. Αυτό το κάνετε για να μην χαθεί το φυτίλι σας μέσα στο λιωμένο κερί.

Ρίξτε το λιωμένο κερί μέσα στην κούπα και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς. Για καλό και για κακό μπορείτε να το αφήσετε ένα ολόκληρο βράδυ, γράφει το spirossoulis.com.

Την επόμενη μέρα λύστε το φυτίλι από το μολύβι και κόψτε το έτσι ώστε να μην εξέχει πολύ.

Αν δεν θέλετε να αφήσετε το κερί μέσα στην κούπα μπορείτε να τη βάλετε για 5-10 λεπτά στην κατάψυξη και το κερί σας θα βγει εύκολα.

Μπορείτε να διακοσμήσετε όπως θέλετε το κερί σας.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το κερί σας με glitter, λουλούδια ή ό,τι άλλο θέλετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ