«Είσαι αθλητικό ή ρομαντικό κορίτσι;» Μια ανατρεπτική φωτογράφιση με δυνατό μήνυμα

«Η κόρη μου δε φοράει άλλα παπούτσια από τα αθλητικά». «Η δική μου είναι πολύ κορίτσι για ν’ ασχολείται με τα σπορ».

Κουβέντες που ακούει κανείς καθημερινά, κουβέντες που βάζουν τα κορίτσια σε «κατηγορίες» πριν καλά-καλά καταλάβουν και τα ίδια τι είναι. Μια φωτογράφος από την Αλαμπάμα -και μητέρα η ίδια- βλέπει τα πράγματα διαφορετικά: Γιατί δεν αφήνουμε τα κορίτσια να είναι ότι θέλουν και τα αναγκάζουμε να μπουν σε «κουτάκια»;

«Έκανα σχεδόν όλα τα σπορ στο σχολείο και πάντα φορούσα κραγιόν στις προπονήσεις και τους αγώνες», λέει στο Bored Panda η Χέδερ Μίτσελ, που εξηγεί ότι εμπνεύστηκε τη φωτογράφιση της κόρης της όταν μια άλλη μητέρα της είπε ότι η μικρή Πέισλι είναι «υπερβολικά κορίτσι για να τα πάει καλά στα σπορ». «Και τότε σκέφτηκα: Γιατί δηλαδή πρέπει να είναι ένα από τα δύο;»

Η Χέδερ έβαλε τις φωτογραφίες της κόρης της στο facebook και έγινε πανικός, κυρίως από μητέρες που είχαν τον ίδιο προβληματισμό. Πολλές μητέρες της ζήτησαν να φωτογραφίσει και τις δικές τους κόρες με έναν ανάλογο τρόπο. Οι φωτογραφίες έγιναν viral και το μήνυμα έφτασε παντού:

Τα κορίτσια δεν πρέπει να διαλέξουν. Μπορούν να κάνουν τα πάντα.  

57178307 10156842310837626 42033285852823552 o

Πηγή φωτογραφιών: HMP Couture Imagery/facebook

«Οι κόρες μας δεν χρειάζεται να διαλέξουν. Οι γονείς μου, όταν μεγάλωνα, με έμαθαν ότι μπορώ να είμαι και να κάνω ότι θέλω. Στην πορεία βέβαια διαπίστωσα ότι όλες οι γυναίκες δεν ήταν τόσο προνομιούχες», λέει η Χέδερ και συνεχίζει: «Είναι πολύ σημαντικό για τα κορίτσια να μάθουν ότι δεν υπάρχουν ‘κουτάκια’. Μπορούν να είναι ότι θέλουν, θηλυκές και αθλητικές την ίδια στιγμή, ή σε άλλες διαφορετικές στιγμές. Μπορούν να έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες και ταυτόχρονα να είναι επιστήμονες. Ότι θέλουν μπορούν να κάνουν, ότι ονειρεύονται», καταλήγει.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ