Καλαμάτα : Ξεσπά ο γιος του εικονολήπτη : "Κύριε δήμαρχε λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει"

"Να επανεξετάσουμε το έθιμο - λέει ο δήμαρχος Καλαμάτας

Στον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα απαντά σε υψηλούς τόνους ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, κατηγορώντας πως αντί να ενδιαφερθεί για την ασφάλεια όσων παρακολουθούσαν την εκδήλωση, εκείνος περιόδευε.

Αφορμή για την οργισμένη αντίδραση  του Νεκτάριου, στο facebook, στάθηκε η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας  με την οποία υποστήριζε πως είναι δύσκολο να απαγορευθεί ο σαϊτοπόλεμος.

Γράφει ο γιός του Κώστα Θεοδωρακάκη:

«"Κύριε" Νικά αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελιτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Την μητέρα μου την γνωρίζετε προσωπικά καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο αλλά και τον πατέρα μου λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του.

Παρόλα αυτά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα.

Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα... Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθειτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα.

Καλή επιτυχία "κύριε" δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές.

Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου».

Την ίδια ώρα,  έχουν συλληφθεί έξι άτομα, τα οποία είναι μέλη «μπουλουκιού» που συμμετείχε στο σαϊτοπόλεμο και από το οποίο φέρεται να έφυγε η φονική σαΐτα, που χτύπησε τον εικονολήπτη.

Επίσης, συνελήφθη και ένας δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ο υπεύθυνος για την εκδήλωση.

Νίκας: Συνεχίσαμε την παράδοση – Να επανεξετάσουμε με τη πολιτεία το έθιμο

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρώτη δήλωση του Παναγιώτη Νίκα σχετικά με τον "σαϊτοπόλεμο", ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αποφεύγει να πάρει θέση υπέρ της συνέχισης ή απαγόρευσης του εθίμου και λέει πως αυτό θα πρέπει να συναποφασιστεί με την πολιτεία.

«Εκφράζουμε τον πόνο και τη θλίψη μας για το θάνατο του συμπολίτη μας αειμνήστου Κώστα Θεοδωρακάκη, που προήλθε από ανεξέλεγκτη σαΐτα, το βράδυ του Πάσχα, στην ετήσια εκδήλωση της Σαϊτομαχίας. Ο αείμνηστος Κώστας Θεοδωρακάκης υπήρξε ακάματος, προσεκτικός και αντικειμενικός παράγων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με μεγάλη προσφορά στην ενημέρωση και την προβολή των τοπικών εκδηλώσεων και εθίμων μας.

O Δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζουν τα ολόθερμα συλλυπητήρια και την ειλικρινή συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα, η οποία και θα αποδειχθεί έμπρακτα.

Όσον αφορά στο Πασχαλινό έθιμο της Σαϊτομαχίας, το οποίο μετρά ζωή πολλών δεκαετιών, σχεδόν από την Απελευθέρωση, με κέντρο του την Καλαμάτα αλλά κι άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε την παράδοση όλων των προηγουμένων, στηρίζοντας το έθιμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επομένως, είναι προφανές πως, ύστερα από το προχθεσινό (σ.σ. το δυστύχημα συνέβη την Κυριακή και όχι το Σάββατο όπως λανθασμένα αναφέρει ο συντάκτης της ανακοίνωσης) συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας ανθρώπινης ζωής, η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ