Ούμα Θέρμαν: 49 σήμερα - Η Αμερικανοσουηδέζα καλλονή - Η "βαφτιστήρα" του Δαλάι Λάμα & οι άντρες της ζωής της (φώτο)

Η μούσα του Ταραντίνο η Αμερικανοσουηδέζα καλλονή ηθοποιός Ούμα Θέρμαν (Uma Karuna Thurman) γεννήθηκε στη Βοστόνη στις 29 Απριλίου 1970.

Η μητέρα της ήταν μοντέλο από τη Σουηδία και ο πατέρας της Αμερικανός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια με ειδίκευση στο Βουδισμό, γι' αυτό η Ούμα συναναστρεφόταν συχνά τον Δαλάϊ Λάμα, ο οποίος ήταν καλός φίλος του πατέρα της.

Η μούσα του Ταραντίνο η Αμερικανοσουηδέζα καλλονή ηθοποιός Ούμα Θέρμαν (Uma Karuna Thurman)  γεννήθηκε στη Βοστόνη στις 29 Απριλίου 1970.


Τα παιδιά της με τον Ίθαν Χοκ

Ο πρώτος μεγάλος ρόλος της ήρθε στα δεκαοκτώ της χρόνια στην ταινία Επικίνδυνες Σχέσεις με τον Τζον Μάλκοβιτς και την Γκλεν Κλόουζ.

Ορόλος όμως που την έκανε παγκοσμίως γνωστή ήταν αυτός της Μία Γουάλαςστο Pulp Fiction του Κουέντιν Ταραντίνο, για τον οποίο προτάθηκε για Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου.


Όταν ο Αρπάντ την άρπα-ξε

Έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες ταινίες. Ο Κουέντιν Ταραντίνο τη θεωρεί μούσα του, γι' αυτό της εμπιστεύθηκε επίσης το ρόλο της Νύφης στις ταινίες Kill Bill Vol.1 και Kill Bill Vol.2. Το 1990 η Ούμα παντρεύτηκε τον ηθοποιό Γκάρυ Όλντμαν και έζησαν μαζί για δύο χρόνια.

Αρκετά χρόνια αργότερα, στα γυρίσματα της ταινίας Gattaca γνώρισε τον ηθοποιό Ήθαν Χοκ με τον οποίο παντρεύτηκε το 1998. Οι δύο τους απέκτησαν μία κόρη, τη Μάγια Ρέι και ένα γιο, τον Λέβον Ρόαν. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 2004.


Ο μπαμπάς της με τον Δαλάι Λάμα

Από το 2008 είναι ζευγάρι με τον επιχειρηματία Arpad Busson με τον οποίο όμως είχαν χωρίσει για δύο χρόνια (2009 - 2011). Στις 15 Ιουλίου του 2012, η Uma έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδάκι, ένα κοριτσάκι, αλλά πρώτο από τη σχέση της με τον Arpad. Τελικά χώρισε και με τον κροίσο πέρσι λίγο πριν τα γενέθλια της ενω φέτος απασχόλησε τις κουτσομπολίστικες στήλες με την υποτιθέμενη πλαστική στο αλλαγμένο πρόσωπο της ... Τελικά διέψευσε και δήλωσε ότι απλά είχε αλλάξει μακιγιάζ .

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ