Η βασίλισσα Μάξιμα γιόρτασε με όλη την οικογένεια της Ολλανδίας την πορτοκαλί μέρα του βασιλιά (φώτο)

Γιορτάζεται από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα

Είναι ίσως η πιο διασκεδαστική μέρα του χρόνου για τους Ολλανδούς. Ημέρα του Βασιλιά (πρώην Ημέρα της Βασίλισσας) λοιπόν, δεν είναι ακριβώς κάποιο φεστιβάλ, αλλά Εθνική Εορτή της Ολλανδίας.

Γιορτάζεται με τραγούδια, λουλούδια, βάφλες, σνακ, παζάρια, burgers, events, μουσική, δρώμενα και αλκόολ, από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koningsdag ????? #koninginmaxima #queenmaxima #nederland #netherlands #koningsdag #kingsday #amersfoort #maxima

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Máxima (@queen.maxima) στις

Η βασιλική γιορτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 31 Αυγούστου 1885 προς τιμή της γέννησης της βασίλισσας Wilhelmina, (Ημέρα της Βασίλισσας Koninginnedag). Η Γιορτή γινόταν στις 30 Απριλίου κάθε χρόνο έως το 2013.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koningsdag ????? #koninginmaxima #prinsesamalia #queenmaxima #nederland #netherlands #koningsdag #kingsday #amersfoort #maxima

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Máxima (@queen.maxima) στις

Μετά την ορκωμοσία του βασιλιά Βίλιεμ - Αλεξάντερ (συζύγου της Μάξιμα)  στις 30 Απριλίου 2013, η (Ημέρα της Βασίλισσας) αντικαθίσταται με την Ημέρα του Βασιλιά και θα πραγματοποιείται στις 27 Απριλίου (γενέθλια του βασιλιά) κάθε έτους, από το 2014 και μετά.

Στο Άμστερνταμ, κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες αλλά και τουρίστες βγαίνουν στις κεντρικές πλατείες για να γιορτάσουν την "Ημέρα του Βασιλιά". Τα πάρκα και τα κανάλια να ζωντανεύουν σε μια θάλασσα με πορτοκαλί χρώμα, Ο κόσμος ντυμένος στα πορτοκαλί, καθώς είναι και το εθνικό χρώμα της Ολλανδίας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koningsdag ????? #koninginmaxima #queenmaxima #nederland #netherlands #koningsdag #kingsday #amersfoort #maxima ?: @blauwbloedtv

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Máxima (@queen.maxima) στις

Η βασίλισσα Μάξιμα γιόρτασε την πορτοκαλί ημέρα του Βασιλιά φέτος, με την οικογένεια της και με τους πολίτες της Ολλανδίας. Υπέρκομψη όπως πάντα επέλεξε ένα μπεζ φουστάνι το οποίο συνδύασε με ασορτί καπέλο. Την απαραίτητη "πορτοκαλί νότα" στο look της, την έδωσαν τα ανάγλυφα λουλούδια στο φουστάνι της και οι γόβες της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ