Καλαμάτα: Επτά συλλήψεις για τον θάνατο του εικονολήπτη από σαΐτα

Δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας

Ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης και 6 άτομα από το μπουλούκι "Επίλεκτοι του Αγ. Σίδερη" συνελήφθησαν χθες το βράδυ από τις αστυνομικές αρχές μετά το τραγικό δυστύχημα στο σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας που κόστισε τη ζωή του 54χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.

Οι δύο καπεταναίοι του μπουλουκιού ένας 62χρονος και ο 31χρονος ανιψιός μαζί με τους άλλους τέσσερις, ηλικίας 49, 26, 22 και 25 χρόνων, κατηγορούνται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για την κακουργηματική πράξη της πρόκλησης θανατηφόρας βλάβης, καθώς και για την πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος ενώ και οι 7 θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα στον εισαγγελέα για να ασκηθούν ποινικές διώξεις, σύμφωνα με όσα αναφέρει το eleftheria on line

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατασχέθηκαν 69 σαίτες, διάφορα είδη και υλικά κατασκευής τους, καθώς και μείγμα μπαρουτιού.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω διοργάνωση γίνεται με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας, καθώς από το νόμο είναι παράνομη η κατασκευή και χρήση των σαϊτών και άλλων αυτοσχέδιων βαρελότων. Υπεύθυνοι λοιπόν για την τήρηση μέτρων ασφαλείας είναι η διοργανώτρια αρχή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ