Το Πάσχα μου στο ηλιόλουστο Ρέθυμνο - Ανάσταση στην ιστορική μονή Αρκαδίου με κατάνυξη & χωρίς βεγγαλικά (φώτο-βίντεο)

Ανοιξιάτικη μαγεία 

Επιτέλους ήρθε το καλοκαίρι στην συνήθως ζεστή  Κρήτη που πέρασε όμως ίσως το πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών με πάρα πολλές βροχές πλημμύρες και κρύο 

Τώρα όμως όλα αυτά ξεχάστηκαν ακόμα και η αφρικανική σκόνη εξαφανίστηκε μπροστά στην έλευση της ανάστασης και έδωσε τόπο σε μια ολάνθιστη  άνοιξη . 

Κατάλληλος καιρός για μια βόλτα στην παραλία του Ρεθύμνου με την ατελείωτη αμμουδιά στα δεξιά μου και τους τουρίστες να σκάνε μύτη χεράκι -χεράκι τα ζευγάρια , δυναμικοί joggers   οι νέοι .

Είχα πια διάθεση για ποδήλατο και παγωτό

Νοίκιασα λοιπόν με 7 € για όλη την ημέρα ένα μεγάλο ποδήλατο και άρχισα τις βόλτες μέσα στην παλιά πόλη ανακάλυψα σοκάκια και στενάκια που το καλοκαίρι με την πολλή ζέστη και την υγρασία είναι λίγο δύσκολο να απολαύσεις.

Τώρα όμως ήταν όνειρο. Μαγεία  και το παλιό λιμάνι με το φρούριο του με την Φορτέτσα εκεί ψηλά μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από το τελευταίο ταξίδι του Άντονι Κουίν που χόρεψε το Ζορμπά του εκεί ακριβώς.

Πλησίασα με το ποδήλατο μου και τα δύο σκάφη του κάπτεν Χουκ που επιλέγουν πολλοί Έλληνες και ξένοι επισκέπτες της πόλης το καλοκαίρι για να κάνουν σύντομα ταξιδάκια στο κρητικό πέλαγος

Το βράδυ ανηφορίσαμε στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου στον αδελιανό κάμπο περάσαμε μέσα από γραφικά χωριά : την Λουτρά, την Πηγή, τη Μέση ,την Κυριάννα ,την Αμνάτου, τα Καψαλιανά και αμέσως μετά στα 5 km φτάσαμε στο ιστορικό μοναστήρι του Αρκαδίου

Πρώτη φορά έκανα ανάσταση σ’ αυτή την Μονή.  Εδώ που το 1866 αυτοπυρπολήθηκαν γενναίοι κρητικοί με πάρα πολλά γυναικόπαιδα για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων.

Έκτοτε το μοναστήρι του Αρκαδίου είναι σύμβολο ελευθερίας αυτοθυσίας. Έτσι ανακηρύχθηκε από την Unesco  ως παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

Με χαμηλά φώτα χωρίς μικρόφωνα ακούσαμε καμιά πενηνταριά πιστοί το Χριστός Ανέστη κατανυκτικό, υποβλητικό, μέσα στο προαύλιο της ιστορικής μονής

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ