Έρωτας στα χρόνια του #Metoo: Πόσο επικίνδυνο είναι ένα "ρομάντζο" στον εργασιακό χώρο σήμερα;

Πως να αντιμετωπίσει ένας εργοδότης, τα ειδύλλια στο χώρο της επιχείρησης του

Είναι 8,45 το πρωί. Μπαίνετε στην κουζίνα του γραφείου. Δύο από τους υπαλλήλους σας, είναι ήδη εκεί και... είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Ετοιμάζετε τον καφέ σας... και σχεδιάζετε την διακριτική αποχώρηση σας από την κουζίνα.

Μοιάζει με την αρχή ενός ρομάντζου στον εργασιακό χώρο.  Δεν είναι ένα ασυνήθιστο θέαμα.

Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι σε όλη τη ζωή μας, έχουμε ζήσει κατά μέσο όρο έξι ειδύλλια στο χώρο εργασίας. 

Και όταν οι υπάλληλοί σας ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο στην εργασία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ένα τέταρτο όλων των Βρετανών είναι σε σχέσεις με κάποιον που συνάντησαν εκεί.

Αλλά δεν πηγαίνει πάντα καλά ...

 Μετά το #Meetoo - Διατηρώντας το...... συναινετικό

Η σεξουαλική παρενόχληση παραμένει ένα  μεγάλο πρόβλημα στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Μια έρευνα που διεξήχθη από το  Trades Union Congress (TUC) διαπίστωσε ότι πάνω από το 52% των γυναικών έχουν υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

Τέσσερις στις πέντε γυναίκες δεν ανέφεραν την εμπειρία της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργοδότη τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 78% των εταιρειών επανεξέτασε τις πολιτικές των σχέσεων εργασίας στους χώρους τους, με το 32%  από αυτές να  κάνει αλλαγές τον τελευταίο χρόνο.

Κανείς δεν θα ήθελε κάποιο δικαστήριο να τον ρωτήσει: "Γιατί δεν σταματήσατε τη σεξουαλική παρενόχληση  στο γραφείο σας;"

Βεβαιωθείτε ότι το προσωπικό σας γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να  ανεχτείτε τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας σας. Πείτε τους  για τις συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο στην εξέλιξη τους  και να τους το υπενθυμίζετε  τακτικά.

Είναι η απαγόρευση των σχέσεων στο χώρο εργασίας η απάντηση;

Θα θέλατε πραγματικά να είστε το πρόσωπο που θα εμποδίσει μια σχέση που θα μπορούσε να έχει ανθίσει;

Κάποιοι μπορεί να λένε ότι μια αυστηρή  απαγόρευση είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργαζομένων σας. Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι υπάλληλοί σας θα κρύβουν τις σχέσεις τους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Τι κάνετε λοιπόν όταν διαπιστώνετε ότι δύο από τους υπαλλήλους σας βρίσκονται σε σχέση;

Πέντε τρόποι να διαχειριστείτε τα ειδύλλια εντός γραφείου

1. Βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοι σας γνωρίζουν ποια είναι η πολιτική της εταιρείας σας στο θέμα των σχέσεων . Αν η πολιτική σας είναι να σας μιλάνε για όλες τις σχέσεις τους, αυτό δεν χρειάζεται να γίνει μία δημόσια "ερωτική εξομολόγηση" ένα απλό "Ακριβώς έτσι είναι..." αρκεί.

2.Όταν ένας από τους υπαλλήλους σας είναι ανώτερος στην ιεραρχία  από τον άνθρωπο για τον οποίο ενδιαφέρεται ερωτικά, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες ανακατατάξεις. Αυτό θα  αποτρέψει τυχόν αξιώσεις για οποιαδήποτε ειδική ή άδικη μεταχείριση.

3. . Μια νέα σχέση δεν πρέπει να παρεμποδίζει την εργασία. Αν η απόδοση πάρει... ολισθηρό κατήφορο, θα πρέπει να το διαχειριστείτε με τον ίδιο τρόπο όπως κάθε άλλο θέμα που σχετίζεται με την απόδοση.

4. Ναι, το ένα τρίτο των σχέσεων  του γραφείου καταλήγουν στο γάμο, αλλά αυτό σημαίνει ότι τα δύο τρίτα δεν  καταλήγουν εκεί  Να ξεκαθαρίσετε στους παλιούς και στους καινούργιους υπαλλήλους σας ότι πρέπει να συνεχίσουν να  συμπεριφέρονται επαγγελματικά αν τα πράγματα δεν τελειώσουν  με το "Δέχομαι", γράφει η επιχειρηματική σύμβουλος  Kate Palmer στο άρθρο της στο .peninsula

5 Το να κρύβετε την πολιτική σας στα βάθη των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων μπορεί να μην αποδώσει. Ούτε ένα  e-mail που συντάχθηκε στα γρήγορα και έμεινε στα "πρόχειρα". Θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να οργανώσετε ένα  workshop για το προσωπικό και να  δώσετε έτσι  σε όλους την ευκαιρία για μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σχετικά με την πολιτική σας.

Όταν πλησιάζει το χριστουγεννιάτικο πάρτι, το προσωπικό σας γνωρίζει ότι οι κανόνες που ισχύουν στο γραφείο, ισχύουν και στα εργασιακά event;

Βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας γνωρίζουν πότε να δώσουν το φιλί κάτω από το γκι. Οργανώστε γι' αυτούς ένα σεμινάριο για τη σεξουαλική παρενόχληση  με έναν από τους ειδικούς Peninsula Face2Face

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ