Ο Σπύρος Σούλης όλα τα ξέρει: Να πως θα φτιάξουμε το πιο μαλακό παγωτό - εύκολα και απλά

Όποιος πει πως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να τρώει παγωτά, κατά πάσα πιθανότητα λέει ψέματα.

Μιας και στη χώρα μας το κρύο δεν είναι ποτέ τσουχτερό (ή αν είναι διαρκεί για λίγο) το παγωτό τρώγεται όλο το χρόνο με μεγάλη ευκολία. Δείτε πως μπορείτε να έχετε μονίμως το πιο μαλακό παγωτό στην κατάψυξη του σπιτιού σας.

Συνήθως το σπιτικό παγωτό αλλά και κάποια από αυτά του εμπορίου είναι ιδιαιτέρως σκληρά και για να τα πάρετε με το κουτάλι κατευθείαν από την κατάψυξη χρειάζεται να λυγίσετε μερικά κουτάλια ή να περιμένετε αρκετή ώρα μέχρι να ξεπαγώσουν λίγο.

Το spirossoulis.com μας προτείνει τον πιο απλό, οικονομικό και γρήγορο τρόπο για να μετατρέψουμε οποιοδήποτε «σκληρό» παγωτό στο πιο μαλακό και μαστιχωτό παγωτό που υπάρχει.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια πλαστική σακούλα τροφίμων από αυτές που χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύετε τρόφιμα στην κατάψυξη και έχουν και zipper.

Αυτό που κάνει η πλαστική σακούλα είναι να προστατεύει το παγωτό σας από την άμεση επαφή με τον κρύο αέρα με αποτέλεσμα να μην πιάνει πάγο και να διατηρείται μαλακό όπως όταν το πρωτοφτιάξατε ή το πρωτοαγοράσατε.

Έξτρα tip: Βγάλτε από τη σακούλα όσο περισσότερο αέρα γίνεται πριν τη βάλετε στην κατάψυξη μαζί με τη συσκευασία του παγωτού. Φυσικά μπορείτε να βάλετε κατευθείαν το παγωτό σας στην πλαστική σακούλα χωρίς τη συσκευασία του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ