Συγκινητικό Story: Ξύπνησε έπειτα από κώμα 27 χρόνων - Είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι σε τροχαίο

Θεωρείται ιατρικώς αδύνατο να προβλεφθεί πόσο πιθανό είναι να βελτιωθεί η κατάσταση κάποιου όταν βρίσκεται σε κατάσταση «φυτού».

Η Μουνίρα Αμντουλά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήταν 32 ετών όταν έπεσε σε κώμα, λόγω τροχαίου ατυχήματος από τρακάρισμα με λεωφοφείο, κατά το οποίο τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το BBC, πέρσι ανέκτησε τη συνείδηση της σε ένα γερμανικό νοσοκομείο μετά από πολυετή θεραπεία.

Σημειώνεται πως ο 4χρονος γιος της Ομάρ, που καθόταν μαζί της στο πίσω κάθισμα, δεν είχε πάθει τίποτε από τη σύγκρουση, καθώς η γυναίκα τον προστάτευσε με το σώμα της, αλλά η ίδια είχε τραυματισθεί πολύ σοβαρά

«Ποτέ δεν είχα εγκαταλείψει την ελπίδα γι' αυτήν, επειδή πάντα είχα ένα προαίσθημα ότι μια μέρα θα ξυπνούσε», δήλωσε ο γιoς της, ο οποίος και αποκάλυψε το ξύπνημα της μητέρας του, γιατί, όπως είπε, «θέλω να πω στους ανθρώπους να μην χάνουν την ελπίδα τους για τους αγαπημένους τους. Μην τους θεωρείτε νεκρούς, ακόμη κι αν φαίνονται σε αυτή την κατάσταση».

Εν τέλει, μετά από ένα χρόνο, άρχισε ξαφνικά να ανταποκρίνεται στην ομιλία του γιου της. Αρχικά έκανε παράξενους ήχους και μετά από τρεις μέρες τον φώναξε με το όνομα του.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ελάχιστες τέτοιες περιπτώσεις αφύπνισης από κώμα, μετά από τόσα χρόνια, έχουν γίνει γνωστές διεθνώς, ενώ θεωρείται ιατρικώς αδύνατο να προβλεφθεί πόσο πιθανό είναι να βελτιωθεί η κατάσταση κάποιου όταν βρίσκεται σε κατάσταση «φυτού».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ