Ο «πόλεμος» Τραμπ-Twitter απογειώνει το δημοφιλές μέσο - Πώς ο πλανητάρχης το «εκτινάσσει» όταν του επιτίθεται;

Μεγαλύτερα έσοδα και περισσότερους χρήστες κατέγραψε το Twitter.

Καλύτερα αποτελέσματα από το αναμενόμενο παρουσίασαν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα του Twitter και η μετοχή της εταιρείας καταγράφει κατακόρυφη αύξηση στο Χρηματιστήριο σήμερα, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε και ο αριθμός των χρηστών του, γεγονός που σηματοδοτεί ότι αποδίδουν οι προσπάθειες για το κλείσιμο λογαριασμών «φαντασμάτων» και τη διαγραφή προσβλητικών μηνυμάτων.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στο Twitter, μέσω της σελίδας του στο… Twitter, αν και αυτό δεν απέτρεψε τους επενδυτές να στραφούν στη μετοχή της εταιρείας που κατέγραφε άνοδο σχεδόν 9% με την έναρξη της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ.

«Δεν μου φέρονται καλά επειδή είμαι Ρεπουμπλικανός» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου απαντούσε σε μια δημοσιογράφο του καναλιού Fox Business που είχε δηλώσει ότι «το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ στο Twitter ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ».

«Πολύ μεροληπτικοί, δύσκολο για τους ανθρώπους να εγγραφούν. Διαγράφουν συνεχώς τους λογαριασμούς. Σοβαρά παράπονα από πολλούς ανθρώπους», συνέχισε ο Τραμπ σε δύο πρωινά μηνύματα, εκτιμώντας ότι ο ιστότοπος παίζει «πολιτικό παιχνίδι».

Ο Τραμπ ουδέποτε έκρυψε τη δυσαρέσκειά του απέναντι στους ομίλους των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όμως ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το Twitter για να παρακάμπτει τον Τύπο, που τον κατηγορεί επίσης για μεροληπτική στάση. Καθημερινά αναρτά τις απόψεις του για πάρα πολλά διαφορετικά ζητήματα και έχει 59,9 εκατομμύρια ακολούθους.

Οι κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν απέτρεψαν πάντως την αύξηση των ενεργών χρηστών (mDAU) του Twitter στα 134 εκατομμύρια κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, από 120 εκατομμύρια (+11,6%) την ίδια περίοδο πέρσι. Ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν καθημερινά το δίκτυο και τις εφαρμογές του και όχι τους περιστασιακούς χρήστες.

Εξάλλου, στο πρώτο τρίμηνο του 2019 τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18%, στα 787 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση που ανερχόταν σε 776 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ