Βάλτε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας και διώξτε τον καταρράκτη!

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, δείχνει ότι οι επεμβάσεις για τη διόρθωση του καταρράκτη θα μπορούσαν να μειωθούν κατά πολύ, μέσα από την υιοθέτηση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά.

Για τους σκοπούς της παρούσας ανάλυσης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 20 προηγούμενες μελέτες, που είχαν εξετάσει την επίδραση της πρόσληψης βιταμινών και καροτενοειδών στην πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη.

Συνολικά, η υψηλότερη πρόσληψη βιταμινών Α, C και Ε, β-καροτενίου, λουτεΐνης και ζεαξανθίνης συσχετίσθηκε με σημαντικά μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη, όπως αναφέρει το neadiatrofis.gr.

Ειδικότερα, για κάθε επιπλέον 10 mg λουτεΐνης ή ζεαξανθίνης, 500 mg βιταμίνης C, 5 mg β-καροτενίου και 5 mg βιταμίνης Α ανά ημέρα, η πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη φάνηκε να είναι χαμηλότερη κατά 26%, 18%, 8% και 6%, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα παραπάνω ευρήματα δείχνουν πως η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών θα μπορούσε να συμβάλλει στην πρόληψη ή καθυστέρηση της εμφάνισης καταρράκτη, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περίοδο που ο αριθμός των ηλικιωμένων ατόμων αυξάνεται συνεχώς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ