Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σε δημοπρασία ένας καζουάριος "δολοφόνος" - "Το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο" σκότωσε τον ιδιοκτήτη του (φώτο)

 Θεωρείται «δύστροπο» και «ευερέθιστο» πτηνό και, εάν προκληθεί και μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα πλήγματα

Ένας καζουάριος -ένα από τα μεγαλύτερα πουλιά στον κόσμο, που θυμίζει στρουθοκάμηλο- πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία αυτήν την εβδομάδα, αφού σκότωσε τον ιδιοκτήτη του στις αρχές Απριλίου.

Το πουλί αυτό είναι ένα από τα πολλά εξωτικά είδη που διατηρούσε ο Μάρβιν Χάτζος, 75 ετών, ο οποίος πέθανε στις 12 Απριλίου. Στη δημοπρασία θα πουληθούν περισσότερα από 100 ζώα, μεταξύ των οποίων πέντε λεμούριοι, 26 μαρμοζέτες, 19 παπαγάλοι, ένα εμού και δύο καζουάριοι.

Ο καζουάριος είναι παλαιόγναθο πτηνό της οικογενείας των καζουαριιδών, ένα από τα μέλη των ατροπιδοφόρων, δηλαδή εκείνων των πτηνών που έχουν απολέσει την πτητική τους ικανότητα 

Η επιστημονική ονομασία του γένους είναι Casuarius και περιλαμβάνει 4 είδη (3 αρτίγονα  συν 1 εξαφανισμένο), τα οποία απαντούν στην Αυστραλία, την Νέα Γουινέα  και τα γύρω μικρότερα νησιά.

Ο καζουάριος κατέχει τους «τίτλους» του μεγαλύτερου δασικού πτηνού στον κόσμο, επίσης του δεύτερου βαρύτερου και του τρίτου υψηλότερου πτηνού στην υφήλιο

. Θεωρείται «δύστροπο» και «ευερέθιστο» πτηνό και, εάν προκληθεί, μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα πλήγματα, χάρη στα εξαιρετικά ισχυρά πόδια του, τα οποία διαθέτουν μεγάλα νύχια. Όλοι οι καζουάριοι, ακόμη και ο πιο «προσιτός» στον άνθρωπο καζουάριος της Αυστραλίας, είναι ανεπαρκώς μελετημένα πτηνά .

Η δημοπρασία οργανώνεται από μια εταιρεία που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ζώων και δεν θα είναι ανοιχτή για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Χάτζος βρισκόταν κοντά στο κλουβί των πουλιών, στο σπίτι του στη Φλόριντα, όταν γλίστρησε και έπεσε. Ο ένας από τους καζουάριους τότε του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε σοβαρά. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.


O καζουάριος έχει γαμψά νύχια και μπορεί να πηδήξει σε ύψος 2 μέτρων . Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο, χαρακτηρίζει τον καζουάριο ως «το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο», αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Έχει γαμψά νύχια και μπορεί να πηδήξει σε ύψος δύο μέτρων, ενώ η ταχύτητά του όταν τρέχει αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα .Το θηλυκό φτάνει τα 76 κιλά, ενώ το αρσενικό τα 55.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ