Story of the day: Γυναίκα στην Σαουδική Αραβία ξύπνησε από κόμμα μετά από 28 χρόνια & άρχισε να ψέλνει

Ήταν 32 χρονών όταν υπέστη σοβαρή εγκεφαλική ζημιά.

Η Munira Abdulla, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είχε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1991, κάτι που την έκανε να μείνει σε κόμμα από τότε. 

Έζησε τραυματισμό στον εγκέφαλο αφού χτυπήθηκε από σχολικό λεωφορείο. 

Τα επόμενα 27 χρόνια η κατάστασή της ήταν σταθερή, παρέμενε πάντα όμως σε τεχνικό κόμμα. 

Όταν κάτι περίεργο συνέβη! Πέρυσι, ενώ νοσηλευόταν σε κλινική αποκατάστασης στη Γερμανία, άρχισε να κάνει θορύβους καθώς προσπαθούσε να καλέσει τον γιο της Ομάρ, όταν τον άκουσε να μαλώνει μέσα στο δωμάτιό της.

Μέρες αργότερα κατάφερε να πει το όνομά του για πρώτη φορά εδώ και χρόνια και τώρα είναι σε θέση να απαγγείλει προσευχές και να συνομιλεί με τους αγαπημένους της.

Ο γιος της Omar αποκάλυψε τη θαυματουργή ανάκαμψη της σε μια συνέντευξη στο The National, περιγράφοντας πώς «πετούσε από χαρά» όταν άρχισε να μιλάει πάλι σύμφωνα με την Daily Mail.

Να σημειωθεί πως τον Απρίλιο του 2017 ο πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι ενδιαφέρθηκε για την υπόθεσή της και έδωσε χρήματα στην οικογένεια για τη νοσηλεία. 

Ο πριγκιπας του Άμπου Ντάμπι

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στη Γερμανία όπου υπεβλήθη σε επεμβάσεις για να αποκατασταθεί το πρόβλημα στους μύες της ενώ της παρασχέθηκε αγωγή για να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου της. 

Έναν χρόνο μετά άρχισε να βγάζει διάφορους θορύβους και μέσα σε τρεις ημέρες φώναξε τον γιο της με το όνομά του. Κι ενώ πλέον μπορεί να κάνει συζήτηση με τους δικούς της ανθρώπους ακόμη χρειάζεται φυσιοθεραπεία για να ξεπεραστούν τα μυικά προβλήματα έπειτα από δεκαετίες ακινησίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ