Ειρήνη Μουστάκη: Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Καλλιθέα - Η έμπειρη, ήρεμη δύναμη του Κώστα Ασκούνη

Είναι  υποψήφια   με  τον  Συνδυασμό  Προοπτική_Ζωής  και  τον  υποψήφιο  Δήμαρχο Κώστα  Ασκούνη στην Καλλιθέα, όπου ζεί πάνω από 25 χρόνια και γνωρίζει κάθε γωνιά, κάθε πάρκο κάθε πρόβλημα και φυσικά τους ανθρώπους της.

Δεν είναι περαστική από την Καλλιθέα, εκτίθεται για μία ακόμη φορά, τρίτη. Είναι μια Καλλιθεάτισσα που ακόμη και τα τελευταία χρόνια εκτός της τοπικής αυτοδιοίκησης παρέμεινε ενεργή ως δημότης αυτής της πόλης.

-Πως επιλέξατε αυτόν  τον  συνδυασμό;

Ο  κ.  Ασκούνης  υπήρξε   εκλεγμένος Δήμαρχος  στην Καλλιθέα  για 4  συνεχείς θητείες με τεράστιο  έργο στην  πόλη  μας. ΄Εχω  συνεργαστεί  μαζί  του  ως  εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος είναι  βαθύς  γνώστης  της  Αυτοδιοίκησης, -υπήρξε  και  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ- ικανός να δώσει  λύσεις  στα  προβλήματα  της  καθημερινότητας αλλά  και  να  αντιμετωπίσει  τις  αρνητικές επιπτώσεις  που  η  οικονομική  κρίση δημιουργησε  τα  τελευταία χρόνια.

-Τι  στόχους  και  προτεραιότητες  έχετε θέσει;

Εκτός από  την  επίλυση    των  καθημερινών  προβλημάτων  όπως  καθαριότητα , ασφάλεια,  αξιοποίηση των  ελεύθερων  χώρων κλπ,  θέλουμε  να  δώσουμε μια άλλη  προοπτική  στην  πόλη  μας. Θέλουμε  μια  πόλη  που  δεν θα στηρίζει την  κοινωνική  της πολιτική στα συσσίτια  και  τα κοινωνικά  παντοπωλεία, αλλά μια  πόλη που  θα δημιουργεί ευκαιρίες για  τους  πολίτες. Μια  πόλη που  θα  αξιοποιήσει  τα  συγκριτικά  πλεονεκτήματα  που  προκύπτουν  από  την  λειτουργία  του Κέντρου Πολιτισμού  Σταύρος  Νιάρχος, που  θα  προχωρήσει  στην  αισθητική  αναβάθμιση των  κοινόχρηστων και κοινοφελών  χώρων και  αυτό  είναι  ένα  ακόμη  στοίχημα  που  έχω  βάλει  με  τον  εαυτό  μου.

Η  Καλλιθέα   πρέπει  να  γίνει  ξανά  μια  πόλη  που αξίζει  κάποιος  να ζει,  θα  προσπαθήσουμε  να  βάλουμε  τις  βάσεις  για  την ανάπτυξή  της, δηλώνει σε συνέντευξή της στο presspublica.gr.

-Εκτός  από  την  μακρά  και  επιτυχή  πολιτική  σας  θητεία  για  ποιούς άλλους  λόγους  να  σας εμπιστευτεί  την ψήφο  του  ένας συνδημότης  σας;

Αν και είναι δύσκολο να μιλάει κάποιος για τον εαυτό του, Θέλω να πιστεύω ότι η εργατικότητα μέχρι τελικής πτώσεως… (:χαχα) ίσως είναι ο βασικός λόγος που προσκαλώ τους συνδημότες μου να με εμπιστευτούν για να φέρω εις πέρας όσα απαιτούνται αυτή την κρίσιμη στιγμή και να αναδειχτεί η πόλη μας σε πόλη-πρότυπο. Είναι αλήθεια οτι δε σταματάω αν δεν πετύχω το στόχο μου με γνώμονα μόνο την ηθική προσέγγιση των πραγμάτων.Το διευκρινίζω και το επισημαίνω γιατί δυστυχώς η αυτοδιοίκηση κατατρέχεται και  από ανακόλουθες με τις αξίες τακτικές.

Θέλω να με  εμπιστευθούν  γιατί είμαι  ξανά  στην  πρώτη  γραμμή με όλες  μου  τις  δυνάμεις   για  την  πόλη  που  αγαπώ!!!

-Πως  θέλετε, πως  φαντάζεσθε  την  πόλη σας  τα  επόμενα  χρόνια;

Θέλω  μια  πόλη – αγαπημένο  προορισμό – όχι  μόνον  για  τους  κατοίκους της αλλά και  τους πολίτες  της  ευρύτερης περιοχής  της Αθήνας. ΄Εχουμε Πανεπιστήμια στην  πόλη  μας, Κέντρα  Πολιτισμού,  Ναυταθλητική  Μαρίνα που  στόχος  μας είναι να γίνει  Διεθνές  Ναυταθλητικό  Κέντρο. Θέλω  η  πόλη  μας  να  ξεφύγει από  την  εγκατάλειψη  και  να  γίνει  ξανά  μια  ζωντανή  πόλη!!

-Ασχολείστε  χρόνια  με  τα κοινά  σε  επιτελικά  πόστα. Σας ικανοποιεί  η  εικόνα  της  πολιτικής ζωής σήμερα;

΄Οχι  βέβαια…Αντίθετα  με  απογοητεύει και  ιδιαίτερα  η  εργαλειοποίηση  της  πολιτικής….

Ελπίζω  όμως  σε ένα ισχυρό  Κίνημα Αλλαγής  στις  επόμενες  εκλογές  για  να  μπορέσει να υπάρξει  πραγματική  προδευτική αλλαγή  στον  τόπο. Οι  πολίτες ανταποκρίνονται καθημερινά και  είμαι  σίγουρη ότι   θα αποτυπωθεί στα εκλογικά  αποτελέσματα.

-Γιατί  είναι  κρίσιμες αυτές οι  εκλογές;

Τα απόνερα της κρίσης και μια τόσο ανασταλτική Διοίκηση των τελευταίων πέντε χρόνων αφησαν την Καλλιθέα εκτεθειμένη σε προβλήματα που εάν δεν επιλυθούν εδώ και τώρα , η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη.

Ευελπιστώ ή μάλλον είμαι βέβαιη ότι οι συμπολίτες μας το αντιλαμβάνονται και θα δώσουμε όλοι μαζί έναν αγώνα για να εκσυγχρονίσουμε ξανά την πόλη μας και να την καταστήσουμε ασφαλή, ευχάριστη, καθαρή, μοντέρνα για τις οικογένειες και τα παιδιά ,τους ηλικιωμένους και τους εφήβους αλλά και όποιον ζεί στην Καλλιθέα.

Αυτές  οι  εκλογές  είναι  πολύ  κρίσιμες για  την  πόλη  μας  γιατί  η  Καλλιθέα  χρειάζεται  γενναίες  παρεμβάσεις για  να  καλύψουμε  τα  πέντε  χαμένα  χρόνια  της σημερινής  Διοίκησης  και  δεν  πρέπει  να  χάσουμε  ούτε μία  μέρα.

-Τι σας κάνει να  αισιοδοξείτε;

Αισιοδοξώ γιατί η μαχητικότητα όλων των υποψηφίων μας και το ζωηρό ενδιαφέρον τους να πετύχουμε τον στόχο για μια σύγχρονη Καλλιθέα που επιτέλους θα γίνει ανοιχτή αγκαλιά προς τη θάλασσα, θα ανταποκριθεί στο στοίχημα της  Παράταξής μας Προοπτική_Ζωής για τους συμπολίτες μας.

-Τι  στοιχεία  από την  πατρίδα  σας  την  Νάξο  ενσωματώσατε  στον  χαρακτήρα σας;

Η  τοπική  μου  πατρίδα  η « Νάξος»    με  τους  ανθρώπους της που  λατρεύω  και  οι  υπέροχοι  γονείς  μου που μου  λείπουν  πολύ, έπαιξαν  καθοριστικό  ρόλο  στη  διαμόρφωση του  χαρακτήρα μου. Το  νησί, η  θάλασσα, τα  χρώματα, οι  ανοιχτοί ορίζοντες είναι  ελευθερία….

-Τι  αξίζει  να  γνωρίζουν  για σας  οι  ψηφοφόροι σας;

Ίσως ότι με ακολουθεί ο χαρακτηρισμός ήρεμη δύναμη.  Πράγματι η θητεία μου πλάι σε εξαιρετικές προσωπικότητες του δημόσιου βίου μας, πραγματικές εξαιρέσεις και τα δύσκολα αντικείμενα με τα οποία ασχολήθηκα μου πρόσφεραν εμπειρίες μοναδικές αλλά και την αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιώ μόνο την πειθώ και την αγωνιστικότητα για να φτάνω οπωσδήποτε στο αποτέλεσμα.

Υπήρξα η  Πρώτη γυναίκα  Πρόεδρος  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  στην  Πόλη  μας και όπως  τότε έτσι και  τώρα με  την  εμπειρία, την  ωριμότητα και  την  γνώση που  διαθέτω  θα προσπαθήσω να  προσφέρω  τα  καλλίτερα !!!!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ