Θρίλερ με την 6χρονη που δολοφόνησε ο Serial Killer της Κύπρου - Τι προβλέπει το «Σχέδιο Β» για τις έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου

Μέχρι τώρα οι αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το πτώμα της μικρής Sierra

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με τα στελέχη ιδιωτικής εταιρείας από τη Λεμεσό στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το άψυχο σώμα της μικρής Sierra, κόρης της Marry Rose που εντοπίστηκε νεκρή στο φρεάτιο του θανάτου του μεταλλείου του Μιτσερού.
 
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του 35χρονου φερόμενου serial killer o ίδιος μετέφερε το εξάχρονο κοριτσάκι στη λίμνη όπου το έριξε μέσα στο νερό.
 
Εδώ και μέρες τα μέλη της Πυροσβεστικής προσπαθούν να εντοπίσουν το κοριτσάκι χωρίς αποτέλεσμα. Σήμερα, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής, Μάρκο Τράγκολα, γίνεται μια ύστατη προσπάθεια με τη χρήση της κάμερας-ρομπότ για να εντοπιστούν εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της εξάχρονης.


 

Το «Σχέδιο Β» 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που οι χθεσινές προσπάθειες για τον εντοπισμό της μικρής Sierra δεν έφερναν αποτέλεσμα αποφασίστηκε όπως προχωρήσει το «Σχέδιο Β» που εκπονήθηκε, για τη χρήση σκάφανδρου από δύτες
 
Υπενθυμίζεται ότο μέλη των ΟΥΚ βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή και αξιολόγησαν την κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται ως αρκετά δύσκολη, λόγω της λάσπης και του μεγάλου βάθους της λίμνης που είναι περίπου 100 μέτρα. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εντός του νερού υπάρχει καλαγκάθι, το οποίο περιέχει ασίτ, που έχει την ιδιότητα λιώνει τα πάντα, σύμφωνα με το Reporter Cyprus
 
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή πριν μετατραπεί σε λίμνη το 2003, χρησιμοποιήθηκε για δεκαετίες ως τροφοδότης θειικού οξέος και λιπασμάτων το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βασιλικό.
 
Πώς θα γίνει η χρήση σκάφανδρου

Σε περίπτωση που και οι σημερινές έρευνες δεν φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα εγκαταλειφθεί η προσπάθεια με τη χρήση κάμερας και θα πιάσουν δουλειά οι δύτες  που με τη χρήση σκάφανδρου, θα εμπλακούν σε μια πολύ επικίνδυνη αποστολή για εντοπισμό του πτώματος της εξάχρονης.
 
Ο ειδικός εξοπλισμός του σκάφανδρου θα επιτρέψει δύτες να εξερευνήσουν εκ του σύνεγγυς τον βυθό της Λίμνης. Το σκάφανδρο θα επιτρέψει στον δύτη που θα κατέβει στον πυθμένα της Λίμνης να παραμείνει για αρκετή ώρα, ούτως ώστε να τον εξερευνήσει διεξοδικά, αναφέρει το Cyprus Reporter
 
Υπέδειξε τη σκηνή 

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος ύποπτος για την υπόθεση, είχε υποδείξει τη λίμνη Μεμί, την περασμένη Παρασκευή, μετά την ομολογία του για το φόνο της Marry Rose, ως το χώρο που είχε πετάξει την εξάχρονη κόρη της Sierra.
 
Ο ύποπτος είχε μεταφερθεί στο σημείο και το πρωί της Κυριακής για νέες υποδείξεις σκηνών, πριν οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου, για το φόνο της Arian Palanas Lozano.
 
Πάντως ο 35χρονος δεν παραδέχεται ότι σκότωσε την εξάχρονη, αλλά ισχυρίζεται ότι το αγγελούδι είχε πεθάνει αφού κατάπιε τον εμετό του.

Σε πλήρη εξέλιξη το "Σχέδιο Β"

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται για δέκατη μέρα οι έρευνες των Αρχών γύρω από την σειρά δολοφονιών, που έχει καθηλώσει το παγκύπριο. Στο επίκεντρο των ερευνών, ο εντοπισμός της εξάχρονης Sierra Graze, κόρης της Μarry Rose, για την οποία ο 35χρονος συλληφθείς για την υπόθεση έχει υποδείξει ότι την πέταξε σε λίμνη στο Ξυλιάτο.
 
Από το πρωί, δύτες επανήρχισαν τις έρευνες στη λίμνη για εντοπισμό της εξάχρονης, αφού όπως είχε αναφέρει χθες, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, έχουν εντοπιστεί εντός της λίμνης κάποια κρίσιμα σημεία τα οποία θα εξεταστούν ενδελεχώς.
 
Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον πιθανό εντοπισμό και άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο στο Μιτσερό, όπου έχουν ήδη ανασυρθεί, το πτώμα της Marry Rose και ακόμα ένα, αναστάλθηκαν αφού παρατηρήθηκε κάμψη δοκών στα αναβατόρια του φρεατίου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της ΕΜΑΚ.
 
Έτσι αποφασίσθηκε έως ότου γίνει συντήρηση των συγκεκριμένων δοκών, οι έρευνες να διακοπούν.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ