Νίκη Βίσση: Συγκλονίζει από το υπόγειο του καμένου σπιτιού της στο Μάτι -"Ο χειμώνας βγήκε δύσκολα" (βίντεο)

"Το 2019 άνθρωποι ζουν με συσσίτια από το στρατό"

Εννέα μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι,  που άφησε πίσω της 101 νεκρούς, η αδερφή της Άννας Βίσση, Νίκη συγκλονίζει σε συνέντευξή της από το υπόγειο τους σπιτιού της που είναι το μόνο σημείο που μπόρεσε να επιδιορθωθεί μετά τη φωτιά.

Μιλώντας στην κάμερα του Happy Day, η Νίκη Βίσση περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τα όσα έζησε μετά τη φωτιά 

«Μένω στο υπόγειο το οποίο επισκευάσαμε -γιατί κι εδώ κατέβηκε η φωτιά- αλλά αποφασίσαμε να μη φύγουμε ποτέ γιατί εδώ είναι ο τόπος μας. Ο χειμώνας βγήκε δύσκολα. Βάλαμε νάιλον από πάνω για τη μόνωση, γιατί και το κρύο που αντιμετωπίσαμε ήταν δυσάρεστο και η υγρασία, νερά.

Τις πρώτες μέρες είχα πάει στην Άννα. Μετά ήταν δική μας απόφαση να παραμείνουμε εδώ. Δεν θέλαμε να απομακρυνθούμε. Βολεύτηκα σε μια μικρή κουζινίτσα που έχω φτιάξει με τα πιατάκια και τα ποτηράκια μου», λέει η Νίκη Βίσση και συνεχίζει: 

"'Εχουμε καταθέσει τον φάκελο την ανακατασκευή, δεν προχωρούν οι φάκελοι, ειδικά για τα κόκκινα σπίτια δεν έχει βγει καμία άδεια ακόμα. Για όσους ενοικιάζουν δεν έχει δοθεί ακόμα το επίδομα ενοικίου.Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παίρνουν συσσίτια. Το 2019 στην Αθήνα ζούμε με συσσίτια από τον Στρατό".

"Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους 101 ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή. Γι’ αυτούς πρέπει ο τόπος να ζωντανέψει"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ