Ήρωα ανακηρύσσει το BBC το νεαρό Έλληνα Βασίλη που πλένει πιάτα σε εστιατόριο με Michelin στο Λονδίνο (βίντεο)

Ο αφανής ήρωας μιας διάσημης κουζίνας 

"Στα βάθη κάθε διάσημου εστιατορίου υπάρχει ένας αφανής ήρωας" . Έτσι αρχίζει το βίντεο του BBC, με τίτλο «Ο άγνωστος ήρωας ενός εστιατορίου». Το αφιέρωμα του BBC παρουσιάζει την ιστορία του νεαρού Έλληνα Βασίλη Κάτσιου , που πλένει πιάτα στην κουζίνα του βραβευμένου με αστέρι  Michelin εστιατορίου "Pied a Terre" του Λονδίνου. 

Μιλώντας στην κάμερα του BBC ο Βασίλης λέει: "«πρέπει να σου αρέσει η καθαριότητα αλλιώς δεν μπορείς ποτέ να το κάνεις σωστά. Συνήθως εργάζομαι από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Νιώθω  ανακούφιση , όταν τελειώνω σαν να βγαίνω από τη φυλακή»
 

Ο Βασίλης εργάζεται ως λαντζέρης στο εστιατόριο για δύο χρόνια από τότε που έφυγε από την Ελλάδα για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στο Λονδίνο. Εργάζεται στο τελευταίο σκαλί της ιεραρχίας της κουζίνας. Αυτή είναι η πρώτη δουλειά που έκανε από τότε που έφτασε στο Λονδίνο.

Ο Βασίλης δείχνει στην κάμερα τα ταλαιπωρημένα από το νερό και τα μαχαίρια δάκτυλα του. "Φοράω" γάντια λέει , "αλλά τις περισσότερες φορές τα βγάζω γιατί δεν είναι άνετα. Επίσης μερικές φορές τραυματίζω τα χέρια μου καθαρίζοντας τα λαχανικά γιατί προσπαθώ να είμαι γρήγορος και δεν προσέχω", συνεχίζει.

 Όσο για το μισθό του, είναι 12 λίρες την ώρα συν το μερίδιό του από τα φιλοδωρήματα , αναφέρει το BBC. Ο Βασίλης λέει στην κάμερα ότι του αρέσει το φαγητό, και του αρέσει να φτιάχνει φαγητό. "Όταν είμαι στο σπίτι μαγειρεύω αλλά κάτι απλό. Όχι κάτι που θα μπορούσε να πάρει αστέρι Michelin ή κάτι δύσκολο", αναφέρει.

"Το να δουλεύεις στην κουζίνα ενός βραβευμένου εστιατορίου είναι μια καλή αρχή για να γίνεις μια μέρα σεφ", λέει ο Βασίλης που ονειρεύεται μια μέρα να ανέβει στην ιεραρχία της κουζίνας και να γίνει μάγειρας. Η κάμερα τραβάει το Βασίλη να κάνει το δύσκολο έργο του. Όση ώρα μιλάει παράλληλα εργάζεται. 

Το βίντεο του BBC, ξεκινάει με πλάνα από την πολυτελή σάλα του εστιατορίου και καταλήγει στην κουζίνα που είναι το "βασίλειο" του Βασίλη και των άλλων εργαζόμενων εκεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ