Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ματωμένη Κυριακή του Πάσχα στη Σρι Λάνκα - Σκηνές τρόμου από βομβιστικές επιθέσεις - Πάνω από 100 νεκροί (φώτο-βίντεο)

Πολλές εκαντοντάδες οι τραυματίες

Μακελειό στη Σρι Λάνκα την ημέρα εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν σε ναούς και ξενοδοχεία. Τουλάχιστον έξι εκρήξεις σημειώθηκαν. Τρεις  σε  χριστιανικές εκκλησίες, όπου εορταζόταν το Πάσχα και τρεις σε ξενοδοχεία.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στα ξενοδοχεία Cinnamon Grand, Kingsbury hotels και Shangri La, όλα στο Κολόμπο.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας. 

Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο, τόνισαν υπεύθυνοί τους. Εικόνες στα Social Media, δείχνουν ότι στο εσωτερικό της εκκλησίας του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, κατέρρευσε η οροφή και υπήρξαν πολλά θύματα.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς μπορεί να βρίσκονται και τουρίστες. Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει διαρκώς ενώ μία πηγή σε νοσοκομείο της Μπατικαλόα, δήλωσε στο BBC, ότι μόνο εκεί οι νεκροί έφτασαν τους 27.

Ενώ πηγή της αστυνομίας ανέφρε στο Reuters ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι πέθαναν στο Νεγκόμπο.Ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου  Cinnamon Grand, το οποίο βρίσκεται  κοντά στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, δήλωσε στην Agence France-Presse ότι η έκρηξη εκεί έλαβε χώρα σε ένα εστιατόριο του, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο.

Σκηνές τρόμου

Ο Πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να μείνουν ήρεμοι και να βοηθήσουν τις αρχές στο έργο τους. Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε κάλεσε σύσκεψη έκτακτης ανάγκης.

Στο twiiter  ο υπουργός Οικονομικών Μανγκάλα Σαμαραουέρα δήλωσε ότι οι επιθέσεις ήταν μια "καλά συντονισμένη προσπάθεια για να γίνει μια μαζική δολοφονία να δημιουργηθεί, χάος και αναρχία" και να σκοτωθούν πολλοί αθώοι άνθρωποι.

Ένας άλλος υπουργός, ο Harsha de Silva, περιέγραψε τις "σκηνές τρόμου" στο ιερό του Αγίου Αντωνίου  στο Κολόμπο λέγοντας ότι είδε δεκάδες πτώματα και μέλη σωμάτων διασκορπισμένα παντού, αναφέρει το BBC.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Εξόν από την εκκλησία στο Νεγκόμπο, στόχο αποτέλεσε και μία τρίτη στη Μπατικαλόα, στα ανατολικά. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου ανακοίνωσε πως οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν ξεπερνούν τους 300.

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ