Ισόβια στην νοσοκόμα που σκότωσε 4 ασθενείς στην εντατική νοσοκομείου της Ιταλίας (φώτο-βίντεο)

Τους σκότωνε με αντισηπτικό 

Ισόβια κάθειρξη ήταν η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο του Λιβόρνο στην 57χρονη Φάουστα Μπονίνο, την Ιταλίδα νοσοκόμα που  κρίθηκε ένοχη για τους φόνους το 2014 και το 2015 τεσσάρων ασθενών στην εντατική και στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Πιομπίνο (Τοσκάνη).

Η Φάουστα Μπονίνο, την οποία βάρυναν υποψίες για πάνω από δέκα ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διακήρυξε για άλλη μια φορά την αθωότητά της ακούγοντας την ετυμηγορία, που απαγγέλθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις πέντε ωρών και πλέον, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi.

Ο συνήγορός της, αφού ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της καταδικαστικής απόφασης, που παραμένουν προς το παρόν εμπιστευτικές, γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Λίγο μετά τη σύλληψη της νοσοκόμας που κατηγορείτο για φόνους κατά συρροή από καραμπινιέρους, τον Μάρτιο του 2016, η υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει λόγο για νέα «κορυφή» στην κλίμακα της «ανθρώπινης αθλιότητας».

Οι ιταλικές αρχές κατηγόρησαν τότε την Μπατίστι σκότωσε το 2014 και το 2015 τουλάχιστον δέκα ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονταν σε σοβαρή -- αλλά όχι απελπιστική -- κατάσταση, χορηγώντας τους ισχυρές δόσεις αντιπηκτικού που τους προκαλούσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για τέσσερις από τις δέκα υποθέσεις. Για τις άλλες έξι αποφάνθηκε ότι "δεν υπάρχει τεκμηριωμένο αδίκημα"  

Η Bonino παρέμεινε στην αίθουσα του δικαστηρίου μέχρι το τέλος, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της και το  ένα από τα δύο παιδιά της. Λίγο μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας η νοσοκόμα ξέσπασε σε λυγμούς:  «Δεν είναι δίκαιο, δεν έκανα τίποτα». Προς το παρόν, η Μπονίνο δεν θα πάει στη φυλακή, αναφέρει η Rebubblica

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ