Ροζ πανσέληνος: Το φεγγάρι που σηματοδοτεί την άνοιξη μάγεψε τον κόσμο - Δείτε τις συναρπαστικές εικόνες (φώτο)

Το ροζ φεγγάρι σε όλο τον κόσμο

Ένα ολόγιομο εντυπωσιακό φεγγάρι   ανέτειλε εχθές στον ουρανό σε όλο τον κόσμο. Η "ροζ πανσέληνος" του Απριλίου σηματοδοτεί τον ερχομό της άνοιξης. Φέτος συνέπεσε με την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών. 

Το όνομα ωστόσο είναι παραπληνητικό: δε είναι όντως το φεγγάρι ροζ, απλά έχει πάρει το όνομά του από το λουλούδι Wild Ground Phlox, ένα από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζει την Άνοιξη, σηματοδοτώντας παραδοσιακά το τέλος του χειμώνα, την αρχή της Άνοιξης και το Πάσχα.

Γιορκσάιρ

Το χρώμα του φεγγαριού είναι στην πραγματικότητα  κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο, ως αποτέλεσμα της διάχυσης του φωτός από το φεγγάρι στην σκονισμένη ατμόσφαιρα, όταν το φεγγάρι είναι πολύ κοντά στον ορίζοντα, «μεταφέροντας» τα χρώματα αυτά στα μάτια μας.

Mow Cop Castle- Αγγλία

Η επόμενη πανσέλληνος που θα ονομάζεται "το φεγγάρι των λουλουδιών" θα είναι στις 18 Μαΐου. Η ώρα που εμφανίστηκε η "Ροζ πανσέληνος" εχθές στον ουρανό διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στην Ελλάδα η ροζ πανσέληνος ήταν ορατή σε όλο της το μεγαλείο στις 02:12 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Κουβέιτ

Το πιο εντυπωσιακό φεγγάρι ήταν αυτό πάνω από το Ντένβερ. Δείτε φωτογραφίες από τη ροζ πανσέλληνο σε όλο τον κόσμο

Έσσεξ

Glastonbury Tor

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ