Made in Greece οι τσάντες Mosaic Naxos: Το παραδοσιακό καλάθι της Νάξου συνδυάζεται με δέρμα & γίνεται το απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριού

Αυτές είναι οι απίθανες τσάντες-καλάθια Mosaic Naxos, statement κομμάτια του φετινού καλοκαιριού.

Απλά ελληνικά υλικά και μία μεγάλη δόση παράδοσης, αυτά τα «συστατικά» χρησιμοποιούν ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος και ο Μιχάλης Τσακωνιάτης για να φτιάξουν αυτά τα μοναδικά καλάθια – τσάντες που αποτελούν τη νέα τάση στα αξεσουάρ του καλοκαιριού και σήμερα τα τιμούν οι γυναίκες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και οι celebrities της χώρας μας.

Οι δυο τους αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το παραδοσιακό αυτό καλάθι που χρησιμοποιούσαν από τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι της Νάξου για να τοποθετούν τα ξόβεργα. Του έδωσαν μια νέα διάσταση, άκρως λειτουργική και σύγχρονη. Το συνδύασαν με δέρματα και σήμερα αποτελεί μία μοδάτη τσάντα με αξία. Αφορμή για τη δημιουργία του brand Μosaic Naxos ήταν το ίδιο το νησί και τα ντόπια προϊόντα που χρόνια παράγει. Όλα αυτά έδωσαν την απαιτούμενη έμπνευση και μαζί με το μεράκι τους για το χειροποίητο, ο Βαγγέλης και ο Μιχάλης ανέδειξαν με τον πιο πρωτότυπο και περίτεχνο τρόπο την τοπική παράδοση.

 

Ο Βαγγέλης πραγματοποιούσε διάφορα καλλιτεχνικά projects που είχαν σχέση με τα τοπικά προϊόντα της Νάξου και με διάφορα χειροποίητα είδη. Κάπως έτσι, παρακολουθώντας ένα σεμινάριο για το χειροποίητο παπούτσι γνώρισε τον Μιχάλη Τσακωνιάτη, η οικογένεια του οποίου έχει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στο δέρμα. Έβαλαν λοιπόν τις ιδέες τους και τις γνώσεις τους κάτω και έτσι προέκυψε η ιδέα για την κατασκευή μιας χειροποίητης τσάντας, που δεν θυμίζει σε τίποτα τις άλλες που υπάρχουν στο εμπόριο. Η Mosaic Naxos ήταν πια γεγονός.

Η κατασκευή των Mosaic γίνεται σε χωριά της Νάξου, από όπου και κατάγονται ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος και ο Μιχάλης Τσακωνιάτης. Οι τσάντες τους έχουν μοναδικό χαρακτήρα και οι δημιουργοί δίνουν τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους μίας custom παραγγελιάς, βασισμένης στα δύο υλικά με τα οποία δουλεύουν, το καλάμι και το δέρμα και συγκεκριμένα την κερωμένη βακέτα, ένα δέρμα πολύ ανθεκτικό. Φυσικά λόγω του ότι οι τσάντες είναι 100% χειροποίητες απαιτείται λίγη υπομονή, καθώς απαιτείται λίγος χρόνος για την κατασκευή τους.

Οι πρωτότυπες αυτές τσάντες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τσάντες χειρός, αλλά και σαν καλάθια για πικ νικ ή απλά για βόλτα στην αγορά.

 

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ