Βαγγέλης Περρής: Ο Γ. Κυρίτσης εξακολουθεί να εκπροσωπεί το πιο μαχόμενο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Όταν ο κόσμος χάνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ χτενίζεται.

Σε κάθε παγκόσμια τραγωδία, οι φιλελέδες θλίβονται. Οι Συριζαίοι δεν είναι φιλελέδες και μιλούν τα γεγονότα.

Γράφει ο Βαγγέλης Περρής στο athensvoice.gr

26 Απριλίου 1986. Ο σοβιετικός πυρηνικός αντιδραστήρας που βρίσκεται στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας εκρήγνυται και η ραδιενέργεια απειλεί τις ζωές σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων. Ο πλανήτης κράτα την αναπνοή του μπροστά στην καταστροφή, αλλά υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν την ανησυχία υπερβολική και την αποδίδουν στον Ιμπεριαλισμό. Η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί με το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο «Αντισοβιετικό νέφος. Ο Λευκός Οίκος συντονίζει την υστερική εκστρατεία».

Στις εσωτερικές σελίδες ένας συντάκτης καλεί τους έλληνες να βουλώσουν τα αυτιά στις αντικομμουνιστικές φωνές περί δήθεν αλματώδους αύξησης της ραδιενέργειας στα Βαλκάνια! Υποδεικνύει μάλιστα στο λαό να τρέξει στους αγρούς γιατί δεν τον τρομάζει η ραδιενέργεια (είναι σοσιαλιστική), οπότε όλοι μπορούν να φάνε άφοβα μαρούλια και άλλα ζαρζαβατικά. Το άρθρο θυμίζει το γλαφυρό ύφος του σ. Θανάση Καρτερού, στον οποίο την ίδια εποχή του το Κόμμα έχει αναθέσει καθήκοντα αρχισυντάκτη της κομμουνιστικής εφημερίδας. Ο αρχισυντάκτης-αρθρογράφος σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του σ. Αλέξη Τσίπρα ως υπεύθυνος του πρωθυπουργικού γραφείου τύπου.

11 Σεπτεμβρίου 2001. Οι Δίδυμοι Πύργοι και το αμερικανικό Πεντάγωνο δέχονται επίθεση από την Αλ Κάιντα. Περίπου 3000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, ο καπνός από τα συντρίμμια σκοτεινιάζει όλη την υφήλιο. Υπάρχει όμως ένας άνθρωπος που η αριστεροσύνη τον βοηθά να εκλάβει την καταστροφή σαν μοναδικό έργο τέχνης. Είναι ο σ. Νίκος Καρανίκας: «…Πριν δω στην οθόνη της TV, στις 11/9/01, τον άνθρωπο θύμα, είδα τον εμβολισμό και την κατάρρευση των δίδυμων πύργων ως έργο τέχνης-αταστροφής και αλλαγής του εικαστικού τοπίου στο Μανχάταν. Ένα έργο τέχνης που, αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα θα ήταν ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Τα σημεία-σύμβολα που επέλεξαν οι δράστες (όποιοι κι αν είναι), δίνουν πολιτικό συμβολισμό στο χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη κι ας μην άφησαν προκήρυξη. Οι δίδυμοι πύργοι: παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, χρηματιστηριακού κεφαλαίου και θεάματος. Το Πεντάγωνο: εργαστήρι του μιλιταρισμού, η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Το Υπουργείο Εξωτερικών: Στρατηγείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των USA. Ο Λευκός Οίκος (ως πρόθεση): Κέντρο διαχείρισης του κρατικού μηχανισμού και συνέταιρος του ιδιωτικού κεφαλαίου, των πολυεθνικών…».

Ο φιλότεχνος αγωνιστής επιβραβεύτηκε για τις διεθνολογικές του αναλύσεις. Διορίστηκε ως σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού στο γραφείο του σ. Αλέξη Τσίπρα.

7 Ιουνίου 2015. Ένοπλοι Τζιχαντιστές εισβάλλουν στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού  περιοδικού Charlie Hebdo. Δολοφονούνται 12 συνεργάτες του και αυτή είναι η αρχή της δράσης του αποκαλούμενου «ισλαμικού κράτους». Μετά από 20 ημέρες εκτελούνται  οκτώ δυτικοί  στην Τρίπολη, σε ένα μήνα η Δανία δέχεται επίθεση με τελικό απολογισμό εφτά νεκρούς, την ίδια μέρα αποκεφαλίζονται 12 χριστιανοί στη Λιβύη. Ο επόμενος μήνας είναι το ίδιο σκληρός. 202 ευρωπαίοι τουρίστες δολοφονούνται στη Τυνησία, 135 πιστοί χάνουν τη ζωή τους στην Υεμένη μετά από επίθεση αυτοκτονίας, δεκάδες χριστιανοί αποκεφαλίζονται στην Αιθιοπία, οι στρατιώτες του χαλιφάτου ανοίγουν πυρ στο Ντάλας σκοτώνοντας δύο επισκέπτες σε έκθεση κόμικς, στο Παρίσι γαζώνονται 135 άνθρωποι και τραυματίζονται 308, εκρήξεις σκοτώνουν κόσμο στην Τζακάρτα, την Κωσταντινούπολη, το Λονδίνο... Την ίδια ώρα ένας έλληνας εναλλακτικός διανοούμενος (φοράει σκουλαρίκι), ο σ. Γιώργος Κυρίτσης νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει την ανθρωπότητα για το πόσο κακό έχει προξενήσει ο δυτικός πολιτισμός, σε αντίθεση με το Ισλάμ που είναι κυρίες.

«Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων και οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο».

Ο σ. Γιώργος Κυρίτσης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω μάλιστα των γνώσεών του για τους θαλάμους αερίων διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό.

11 Νοεμβρίου 2018. Οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Καλιφόρνια αφήνουν πίσω τους  25 νεκρούς. Ο σ. Παυλής Πολάκης θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να αποδείξει ότι εκτός από πυρπολητής του 6ου στόλου είναι και χιουμορίστας. Κάνει πλάκα με τους νεκρούς στο Μάτι: «Rena Dourou ακόμα να παραιτηθείς;;;;;

Μαθαίνω για μεγάλες πυρκαγιές και πολλούς νεκρους στη Καλιφορνια!!!!!

Γιατι δεν έδωσες εντολή εκκένωσης εεε;;;

Υγ.Τα οςα έχετε κανει δυο μήνες τωρα εσείς ως περιφέρεια και το Υπ Υποδομων στο Μάτι γιατι άραγε κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν τα λεει;;;;

Μόνο τις μερες της τραγωδίας εμπορεύονταν ψεύτικη θλίψη ....»

15 Απριλίου 2019. Φλόγες στο Παρίσι, καίγεται η Notre Dame. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο νοιάζονται για την τύχη του εμβληματικού ναού, γίνονται λογοτεχνικές αναφορές, πολίτες από όλες τις εθνικότητες ανακαλύπτουν σχεδόν σωματικά τις κοινές ρίζες του πολιτισμού. Στην άλλη όχθη δραστηριοποιείται ένας εναλλακτικός διανοούμενος (φοράει σκουλαρίκι), ο σ. Γιώργος Κυρίτσης που βρίσκεται σε μεγάλες φόρμες. Η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων που δίνει την ευκαιρία να επιτεθεί στους φιλελέδες και να τους θέσει προ των ευθυνών τους για τις αποφάσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας! «Θυμάμαι τους μίσους φιλελέ που κλαίνε για την Νοτρ Νταμ να κραυγάζουν ότι η αρχαιολογική υπηρεσία είναι ο καταστροφέας της ανάπτυξης στην ελλάδα».

Παρά την εμφανή σύγχυση που επικρατεί στα κείμενά του, ο σ. Γιώργος Κυρίτσης εξακολουθεί να εκπροσωπεί το πιο μαχόμενο κομματι του ΣΥΡΙΖΑ στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Υ.Γ. Ο σ. Κυρίτσης αντί να γράψει «μισός» γράφει «μίσος». Δεν πρόκειται περί λάθους. Είναι η λέξη που του εξασφαλίζει πολλούς followers και ψήφους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ