Συναγερμός στη Μαδρίτη: Εκκενώνεται ουρανοξύστης που στεγάζει πρεσβείες - Απειλή για βόμβα

Στον ουρανοξύστη Torre espacio στεγάζονται οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Ολλανδίας 

Εκκενώνονται  οι 57 ορόφοι του Torre Espacio, ενός από τους πιο ψηλούς ουρανοξύστες της Μαδρίτης, ύστερα από απειλή για βόμβα, ανακοίνωσε η αστυνομία της Μαδρίτης. «Η αστυνομία επιχειρεί αυτή τη στιγμή στη Μαδρίτη στον ουρανοξύστη Torrespacio που εκκενώνεται για λόγους ασφαλείας», αναφέρεται στο μήνυμα των Αρχών.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter, η αστυνομία αναφέρει πως κάνει ό,τι καλύτερο για το περιστατικό στον ουρανοξύστη  Torrespacio, ο οποίος εκκενώνεται για λόγους ασφαλείας. 

 

 

Στον ουρανοξύστη Torre espacio στεγάζονται οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Ολλανδίας και της Αυστραλίας.

Η αστυνομία προτρέπει όσους βρίσκονται στο εσωτερικό του Torre espacio να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προσωπικού ασφαλείας,

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η El Pais, στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για να βοηθήσουν την εκκένωση του κτηρίου που έχει ύψος 257 μέτρων. Από τις αρχές έχει εκδοθεί συναγερμός πυρκαγιάς ενώ οι άνδρες της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η προειδοποίηση ήρθε λίγο μετά τις 12,00 (τοπική ώρα) λένε οι εργαζόμενοι που ήταν μέσα στον ουρανοξύστη, ο οποίος στεγάζει περίπου 2000 εργαζόμενους. Όλοι ήταν έξω σε 25 λεπτά. Οι άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας προσπαθούν να εντοπίσουν το σημείο στο οποίο βρίσκεται η βόμβα για την οποία υπήρξε η προειδοποίηση. 

Ο  ουρανοξύστης, που βρίσκεται στο επιχειρηματικό κέντρο Cuatro Torres Business Area, άνοιξε το 2008 και εκτός από τις πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Ολλανδίας και της Αυστραλίας , στεγάζει μεταξύ άλλων τα γραφεία της British American Tobacco  και τα γραφεία της ακίνητης περιουσίας Χώρος

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ