O σύζυγος της Salma Hayek, Φρανσουά Ανρί – Πινό δωρίζει 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση της Παναγίας των Παρισίων

Οι Γάλλοι εκατομμυριούχοι προχωρούν σε δωρεές προκειμένου να αποκατασταθεί η Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά. 

Εκατό εκατομμύρια ευρώ υποσχέθηκε να δώσει για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά ο σύζυγος της ηθοποιού Σάλμα Χάγιεκ.

«Η τραγωδία αυτή συγκλονίζει όλους τους Γάλλους και πέραν αυτών όσους ενώνουν οι πνευματικές αξίες. Απέναντι σε ένα τέτοιο δράμα, ο καθένας εύχεται να αναγεννηθεί το ταχύτερο δυνατό αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», επισημαίνει ο Φρανσουά Ανρί  Πινό σε ανακοίνωσή του.

Ένα ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ αποδεσμεύτηκε «για να μετάσχουμε στην προσπάθεια που θα χρειαστεί για την πλήρη ανοικοδόμηση της Νοτρ-Νταμ», προσθέτει.

H πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (15/4) στην Παναγία των Παρισίων και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον ναό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο εμβληματικός τρούλος του. Η υπόσχεση του Πινό ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε διεθνή έρανο δεσμευόμενος για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων σύμφωνα με το foxnews.com. 

Την ίδια στιγμή ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό ανακοίνωσαν τη δωρεά 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

«Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ