Live: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη- Ποιοι είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της στον Ελληνικό Κόσμο.

«Γιατί αξίζουμε καλύτερα. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα κλείσει την εκδήλωση με ομιλία του στις 19.30

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην αίθουσα του Νέου Κόσμου στις 6:30 συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Το «παρών» δίνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πλήθος βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κομματικών στελεχών κ.α.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών. «Οικοδέσποινα» της εκδήλωσης είναι η εκπρόσωπος του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη που δίνει το λόγο για ένα λεπτό στους υποψηφίους προκειμένου να αυτοπαρουσιαστούν. Η διαδικασία θα κορυφωθεί στις 19:30 όταν και αναμένεται να ξεκινήσει η ομιλία του κ. Μητσοτάκη.

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τους εν ενεργεία πολιτικούς αποτελείται από 8 νομικούς, 7 στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, 5 καθηγητές ΑΕΙ, 3 στελέχη της δημόσιας διοίκησης, 3 πολιτικούς επιστήμονες, 3 γιατρούς, 3 δημοσιογράφους, 1 διπλωμάτη, 1 μηχανικό, 1 ηθοποιό, (Πέγκυ Σταθακοπούλου) και 1 προγραμματιστή.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των υποψηφίων που αποφάσισαν να δοκιμαστούν για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή. 20 από τους 42 υποψηφίους -ποσοστό 48%- διεκδικούν για πρώτη φορά την είσοδό τους στην κεντρική πολιτική σκηνή, αν και οι περισσότεροι βέβαια είναι ενεργοί πολίτες, έχοντας είτε άμεσα είτε έμμεσα πολιτική δράση στην κοινωνία των πολιτών. 

Αν αφαιρέσουμε μάλιστα τους νυν ευρωβουλευτές (Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης) που διεκδικούν την επανεκλογή τους καθώς και 3 βουλευτές (Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Αμυράς και Κατερίνα Μάρκου) και βέβαια τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη που είναι υποψήφιοι, το πραγματικό ποσοστό των νέων που πρωτοδοκιμάζονται σε κάλπες με εθνικό ακροατήριο ξεπερνά το 60%. 

Υλοποιείται έτσι έμπρακτα η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του είχε περιγράψει ως προσωπικό του στοίχημα να κινητοποιήσει και να εντάξει ανθρώπους στην πολιτική που κρατούσαν μέχρι σήμερα αποστάσεις ασφαλείας από τα κόμματα. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο έχει ήδη υιοθετήσει ο πρόεδρος της ΝΔ και στη διαμόρφωση των εθνικών ψηφοδελτίων της ΝΔ καταδεικνύοντας έτσι ότι μπορεί τελικά να αναστραφεί η τάση της δυσπιστίας ή και της απαξίωσης που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στους πολίτες για την πολιτική. 

Δείτε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ