Νεπάλ: Τρεις νεκροί σε τρομακτική σύγκρουση - Αεροπλάνο συγκρούστηκε με ελικόπτερο (φώτο-βίντεο)

Νεκρός ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους και δύο αστυνομικοί

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν  όταν ένα μικρό αεροσκάφος της Summit Air συγκρούστηκε με ελικόπτερο της Manang Air που  που ήταν σταθμευμένο στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου  στο Λούκλα του Νεπάλ.

Σύμφωνα με τον Suman Pandey, διευθύνοντα σύμβουλο  στην Fish Tail Air, το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 9.10 το πρωί  στο αεροδρόμι0 Tenzing-Hillary, στο Λούκλα που λειτουργεί ως το κεντρικό αεροδρόμιο για τους επισκέπτες του Έβερεστ, είναι γνωστό ως ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βουνά και έχει εξαιρετικά μικρό διάδρομο απογείωσης/προσγείωσης.

 Το αεροσκάφος της Summit Air συγκρούστηκε με ελικόπτερο που ήταν σταθμευμένο στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, σκοτώνοντας τον συγκυβερνήτη και έναν αστυνομικό

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Κατμαντού, αναφέρεται, ενώ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ακόμα αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή.

Το δυστύχημα έγινε όταν μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της Summit Air,  πήραν λάθος κατεύθυνση κατά την απογείωση και συγκρούστηκαν με το σταθμευμένο ελικόπτερο, δήλωσε η περιφερειακή αστυνομία , σύμφωνα με την εφημερίδα Himalayan Times.

Το αεροσκάφος της  Summit Air και το ελικόπτερο της Manang Air καταστράφηκαν εντελώς  ενώ ένα άλλοςελικόπτερο (9N-ALK) που ανήκει στην Shree Airlines υπέστη μερικές ζημιές.

Ο κυβερνήτης του σκάφους της Summit Air είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ