Μοναδικά tips για να μην σπάσουν τα πασχαλινά αυγά στο βράσιμο

Το θέμα μας σήμερα είναι η μαγειρική και συγκεκριμένα η μαγειρική των Πασχαλινών αυγών.

Σίγουρα αντιμετωπίζεις και εσύ κάθε χρόνο την απώλεια των μισών κόκκινων αυγών γιατί έχουν σπάσει μέσα στην κατσαρόλα ή έχουν ραγίσει και δεν είναι ευπαρουσίαστα. Όμως σου έχω τη λύση για το πως να μην σου σπάσουν τα Πασχαλινά αυγά στο βράσιμο.

Το Πάσχα είναι κοντά και το Ediva δίνει όλα τα κατάλληλα tips έτσι ώστε φέτος να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Από τη γιαγιά μου για σας φίλες σου όλα τα μυστικά πίσω από το σωστό βράσιμο των πασχαλινών αυγών. 

Τα αυγά έξω από το ψυγείο

Βήμα πρώτο. Άφησε τα αυγά σου από το προηγούμενο βράδυ έξω από το ψυγείο. Συχνά η έντονη αλλαγή θερμοκρασίας προκαλεί τα ραγίσματα και τα σπασίματα. Οπότε βγάλε τα αυγά στον πάγκο της κουζίνας και την επόμενη μέρα ξεκίνα την διαδικασία του βαψίματος.

Ακόμα ένας λόγος είναι η βιασύνη μας. Βιαζόμαστε να τα βάψουμε και έτσι βάζουμε το μάτι στο φουλ και ρίχνουμε τα αυγά στο νερό που κοχλάζει. Κάπως έτσι, όμως, καταλήγουμε και με σπασμένα κόκκινα αυγουλάκια. Βάλε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και άστα να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά. Θα έχεις πολύ λιγότερες απώλειες.

Μια στρώση τη φορά
Όταν τα βάζεις όλα τα αυγα στην κατσαρόλα λογικό είναι να τσουγκράν το ένα πάνω στο άλλο και να σπάνε. Για αυτό το λόγο φρόντισε κάθε φορά να βάζεις μια στρώση όσα χωράνε και να μην μπουκώνεις όλη την κατσαρόλα. Θα δεις ότι τα πασχαλινά σου αυγά θα βγουν και σώα από την κατσαρόλα και με πιο έντονο χρώμα.

Bonus tip:
Και να μην ξεχάσω! Για να διασφαλίσεις τέλεια βρασμένα και άθικτα Πασχαλινά αυγά μέχρι το τέλος, φρόντισε και καθώς τα βγάζεις από την κατσαρόλα να το κάνεις ήρεμα και μαλακά. Δε θέλει βιασύνες. Αγάπη, ηρεμία και προσοχή. Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ