Ποια είναι τα 5 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε μέσα σε ένα αεροπλάνο;

Όλοι γνωρίζουμε πως μια πτήση μπορεί να είναι… δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν είναι πολύωρη.

Μπορεί ο προορισμός να είναι συναρπαστικός, όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για να μην γίνει το αεροπορικό ταξίδι μια άσχημη εμπειρία. Αν θέλεις να έχεις μια άνετη, ασφαλή και ευχάριστη πτήση, φρόντισε να αποφύγεις τα παρακάτω λάθη.

Δεν ντυνόμαστε άνετα

Καλό το στυλ, αλλά όταν πρόκεται για πολύωρα ταξίδια, πρωταρχικό σου μέλημα πρέπει να είναι η άνεση. Απόφυγε το "φορτωμένο" ντύσιμο, τα στενά ρούχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι και τα άβολα παπούτσια. Τα άνετα ρούχα θα κάνουν πιο απολαυστική την πτήση σου, αναφέρει το reader.gr.

Το παρακάνουμε το αλκοόλ

Ναι, μπορεί να μπεις σε πειρασμό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης να καταναλώσεις αλκοόλ, είτε για να διώξεις την ένταση είτε για να γιορτάσεις την έναρξη των διακοπών σου, αλλά καλό είναι να μην το παρακάνεις. Το αλκοόλ σε αφυδατώνει  ειδικά όταν συνδυάζεται με τον ξηρό αέρα της καμπίνας. Επίσης, στο αεροπλάνο σε χτυπάει γρηγορότερα και εντονότερα.

Μένουμε «κολλημένοι» στη θέση μας

Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πτήσης, καλό είναι να σηκώνεσαι και να κάνεις μια μικρή βόλτα κάθε μία-μιάμιση ώρα. Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τη μέση, τις αρθρώσεις σου και για την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, μπορείς να κάνεις μικρές κινήσεις ποδιών από τη θέση σου. 

Αγγίζουμε τα πάντα χωρίς λόγο

Το ήξερες ότι το μέρος του αεροπλάνου με τα περισσότερα μικρόβια είναι το τραπεζάκι μπροστά σου; Πού ξέρεις πόσοι άλλοι έχουν ακουμπήσει το κεφάλι τους, έχουν φτερνιστεί κι έχουν βήξει πάνω στο τζάμι; Δεν χρειάζεται να σου πούμε για τις επιφάνειες στην τουαλέτα...

Ξεχνάμε να πίνουμε νερό

Η ξηρή ατμόσφαιρα στην καμπίνα του αεροπλάνου σε αφυδατώνει. Τα επίπεδα υγρασίας βρίσκονται στο 20%-10% αντί στο 40% και άνω στο οποίο έχει συνηθίσει ο οργανισμός μας υπό φυσιολογικές συνθήκες. Γι' αυτό, φρόντισε να ενυδατώνεσαι πίνοντας τακτικά νερό και όχι μόνο όταν δίψας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ