Ένα απίθανο γλυκό από τον Άκη Πετρετζίκη: Φτιάχνει γλυκύτατα Cupcakes φωλίτσες

Νοστιμότατα cupcakes για όλη την οικογένεια!

Συστατικά

Για τα cupcakes

  • 160 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. γάλα
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Για τη μους

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας, για το σερβίρισμα
  • 26 τμχ. πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας, για το σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Τοποθετούμε ειδικά χαρτάκια σε δύο φόρμες για muffin με 6 θήκες και μοιράζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τη μους

  • Κόβουμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Δεν τη χτυπάμε πολλή ώρα για να μην κόψει. Όταν θα έχει πάρει την υφή γιαουρτιού τότε θα είναι έτοιμη.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε γρήγορα, αλλά με απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και με κυκλικές κινήσεις διακοσμούμε τα cupcakes με τη μους, δημιουργώντας μια φωλιά.
  • Πασπαλίζουμε με την τρούφα και σερβίρουμε με 3 κουφετάκια σε κάθε φωλιά από τα cupcakes.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ