Εγκρίθηκαν! 3 ξενοδοχεία 5 αστέρων θα φτιάξει η Cosco πάνω στο λιμάνι του Πειραιά - Ανακατασκευάζεται η «Παγόδα»

«Πράσινο φως» για την κατασκευή 3 ξενοδοχείων κόστους 110 εκατ. ευρώ.

Καθοριστικό ρόλο στο ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά έπαιξε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και οι συναρμόδιοι υπουργοί, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Στρατής, ο γγ Λιμένων - Λιμενικής Πολιτικής, Χρήστος Λαμπρίδης καθώς και οι εκπρόσωποι του ΟΛΠ, ο διευθύνων σύμβουλος, FU Chengqiu και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Άγγελος Καρακώστας.

Η μία πρώτη καλή είδηση για τους Κινέζους επενδυτές ήταν η χθεσινή απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού το οποίο ενέκρινε τη μετατροπή τριών κτηρίων που βρίσκονται στο λιμάνι σε ξενοδοχεία.

Πιο αναλυτικά, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) ενέκρινε την ανακατασκευή του κτιρίου της Παγόδας και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων υπό τον όρο όμως «να μην μεταβληθεί η όψη του».

Αναμένεται να μετατραπεί σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων 300 δωματίων και θα στοιχίσει 60 εκατομμύρια ευρώ. 

Ενέκρινε, επίσης, το σχέδιο μετατροπής των δύο υφιστάμενων αποθηκών σε ξενοδοχεία. Η μία σε πέντε αστέρων με 200 δωμάτια και η άλλη σε τεσσάρων αστέρων με 150 δωμάτια. Το κόστος για τις δύο αποθήκες υπολογίζεται συνολικά στα 47-50 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Κινέζοι αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη να υποβάλλουν στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων υπόμνημα με τις παρατηρήσεις τους επί της αρχικής γνωμοδότησης. Αναμένεται επίσης και η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Αμφότερες οι αποφάσεις, είχαν προκαλέσει προβλήματα στο συνολικό επενδυτικό πλάνο της Cosco.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ