Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Με μαντινάδες & δώρα υποδέχθηκε η Νάξος τον Κυριάκο Μητσοτάκη - "Να κυβερνήσεις με αρετή & τόλμη" (φώτο-βίντεο)

Του προσέφεραν ένα κρητικό μαχαίρι και άλλα δώρα

Επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν με μία μαντινάδα.Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Νάξου και δημοτικούς συμβούλους.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου η οποία έχει κύκλο εργασιών 20,5 εκατ. ευρώ και αντιπροσωπεύει το 60% της οικονομίας του νησιού. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε χρόνο η ένωση εξάγει συνολικά 50 με 60 τόνους προϊόντων.


 

Φώτο: Γραφείο τύπου ΝΔ- Δημήτρης Παπαμήτσος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την περιοδεία του στο Φιλώτι, όπου τον υποδέχθηκαν στην πλατεία του χωριού με ένα ακόμη κοτσάκι, (μαντινάδα), του πρόσφεραν να δοκιμάσει παραδοσιακά προϊόντα και κυρίως τα περίφημα τοπικά τυριά τους.

Το Φιλώτι είναι  ένα κτηνοτροφικό χωριό όπου ζουν 1800 μόνιμοι κάτοικοι και στο οποίο εκτρέφονται 50 χιλ. αιγοπρόβατα. Απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ο παπάς του χωριού, του θύμισε ότι τους είχε επισκεφθεί ξανά μαζί με τον πατέρα του το 1990, λίγες μέρες αφού είχε εκλεγεί πρωθυπουργός.

Φώτο: Γραφείο τύπου ΝΔ- Δημήτρης Παπαμήτσος

Μετά το Φιλώτι, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατευθύνθηκε στην Απείρανθο όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον τοπικό Γυναικείο Συνεταιρισμό και το παραδοσιακό κλωστοϋφαντουργικό τους εργαστήρι στο οποίο εργάζονται γυναίκες του χωριού.

Φώτο: Γραφείο τύπου ΝΔ- Δημήτρης Παπαμήτσος

Επισκεπτόμενος το καφενείο του χωριού, του δώρισαν ένα βιβλίο με την ιστορία της Απειράνθου και ένα κρητικό μαχαίρι, καθώς, όπως του ανέφεραν οι κάτοικοι, το χωριό τους έχει πολύ στενές σχέσεις με την Κρήτη.

Φώτο: Γραφείο τύπου ΝΔ- Δημήτρης Παπαμήτσος

Σε διάλογο μάλιστα που είχαν, του είπαν πως «όπου πηγαίνεις σου ζητούν και από κάτι. Εμείς δεν σου ζητούμε τίποτε, μόνο να κυβερνήσεις με αρετή και τόλμη. Και να έχεις κάπου στο γραφείο σου αυτό το μαχαίρι για να μας θυμάσαι». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τους ευχαρίστησε και πρόσθεσε πως «εκτός από αρετή και τόλμη, χρειάζεται και σοφία για να κυβερνήσεις σωστά».

Ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψη του με μία βόλτα στο χωριό και ανανέωσε το ραντεβού του για μετά τις εκλογές, όταν, όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ, ελπίζει να επισκεφθεί τη Νάξο ως πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ