Καυτερές πιπεριές & διατροφή: Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, καταπολεμούν τη φλεγμονή & ανακουφίζουν τον πόνο

Νέα μελέτη έδειξε ότι μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του πνεύμονα, βασική αιτία θανάτου από καρκίνο για άνδρες και γυναίκες.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Experimental Biology, έδειξε ότι η καψαϊκίνη που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές, μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη του καρκίνου του πνεύμονα, καθώς έχει την ιδιότητα να σταματά την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων σε άλλους ιστούς.

Η καταπολέμηση του καρκίνου δεν είναι το μόνο όφελος από την κατανάλωση καυτερών πιπεριών.

Οι άνθρωποι μπορούν να αποκομίσουν πολλά ακόμη οφέλη για την υγεία, όπως τα παρακάτω, σύμφωνα με το onmed.gr:

Ανακουφίζουν τον πόνο:

Η καψαϊκίνη μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις των αθροιστικών πονοκεφάλων, των ημικρανιών και των πονοκεφάλων λόγω ιγμορίτιδας. Ο λόγος είναι ότι μπλοκάρει την ουσία Ρ, ένα νευροπεπτίδιο που στέλνει σημάδια πόνου στον εγκέφαλο. Υπάρχουν επίσης τοπικές θεραπείες με βάση την καψαϊκίνη για την αντιμετώπιση του πόνου της οστεοαρθρίτιδας.

Ενάντια στη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου:

Μελέτη έχει δείξει ότι η καψαϊκίνη μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου. Η ένωση βοηθά τον οργανισμό να σκοτώνει τα βακτήρια, όπως το ελικοβακτήριο του πυλωρού (Helicobacter pylori), προλαμβάνοντας τα έλκη στο στομάχι.

Καταπολεμά τη φλεγμονή:

Οι καυτερές πιπεριές έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Οι ειδικοί θεωρούν ότι η καψαϊκίνη αποτελεί πιθανή θεραπεία για την αρθρίτιδα, την ψωρίαση και τη διαβητική νευροπάθεια, επειδή δεσμεύει την ουσία Ρ, η οποία σχετίζεται με φλεγμονώδεις διεργασίες.

Προλαμβάνει την ιγμορίτιδα:

Η καψαϊκίνη έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να καταπολεμήσουν τις χρόνιες λοιμώξεις των παραρρίνιων κόλπων. Οι καυτερές πιπεριές πιπεριές προκαλούν εκκρίσεις που βοηθούν την αραίωση της ρινικής βλέννας και μειώνουν τη ρινική συμφόρηση.

Βοηθά στο αδυνάτισμα:

Η καψαϊκίνη είναι θερμογενετικός παράγοντας που αυξάνει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας καύσης θερμίδων και λίπους.
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ