Είχε αφόρητους πόνους! Βρήκαν λοιπόν 4 μέλισσες στο μάτι 28χρονης - "Έτρωγαν" τα δάκρυα της (φώτο- βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό στα ιατρικά ιστορικά της Ταϊβάν

Με ένα πρωτοφανές περιστατικό στα ιατρικά ιστορικά της χώρας, ήρθαν αντιμέτωποι οι γιατροί ενός νοσοκομείου στην Ταϊβάν. Βρήκαν τέσσερις μικρές μέλισσες στο μάτι μιας νεαρής γυναίκας κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στο νησί.

Η 28χρονη γυναίκα που αναφέρεται ως κυρία He, είχε αφόρητους πόνους και επισκέφτηκε το νοσοκομείο θεωρώντας ότι πάσχει από κάποια μόλυνση. Τα πράγματα όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι. Οι γιατροί βρήκαν κάτω από τα βλέφαρα της τέσσερις μέλισσες που τρέφονταν με τα δάκρυα της.

Με μια εξαιρετικά λεπτή διαδικασία, ο επικεφαλής οφθαλμίατρος κατάφερε να αφαιρέσει τα τέσσερα έντομα της οικογένειας Halactidae από τα μάτια της γυναίκας, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την όρασή της.

Ο δρ. Hong Chi Ting δήλωσε στο BBC, ότι σοκαρίστηκε όταν έβγαλε τις τέσσερις μέλισσες από το μάτι της 28χρονης, με μια ειδική λαβίδα τραβώντας τα πόδια τους.

Η 28χρονη γυναίκα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης και αναμένεται ότι σύντομα θα είναι εντελώς καλά.

Halictidae bees

Το συγκεκριμένο είδος μελισσών «Halictidae, αποκαλούνται «μέλισσες του ιδρώτα» καθώς έλκονται από αυτόν και πλησιάζουν τους ανθρώπους ακριβώς για να εισπνεύσουν την εφίδρωσή τους. Επιπλέον, τους αρέσει να πίνουν δάκρυα εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, αναφέρει το BBC.

Ήταν όλες ζωντανές

Η κυρία He επισκέφτηκε τους τάφους συγγενών της στα πλαίσια ενός φεστιβάλ. Κάποια στιγμή φύσηξε αέρας κι ένιωσε ενόχληση στα μάτια της αλλά νόμιζε ότι ήταν εξαιτίας της σκόνης. Ωστόσο, ώρες μετά τα μάτια της παρέμεναν πρησμένα και την πονούσαν έτσι πήγε στο νοσοκομείο, όπου τα ευρήματα εξέπληξαν τόσο εκείνη όσο και το ιατρικό προσωπικό. 

«Δεν μπορούσε να κλείσει εντελώς τα μάτια της. Κοίταξα με το μικροσκόπιο και παρατήρησα κάτι που έμοιαζε με πόδι εντόμου», δηλώνει ο  καθηγητής Δρ. Χόγκ, για τη στιγμή που η κοπέλα έφτασε στο νοσοκομείο. «Άρπαξα το πόδι και έβγαλα το πρώτο, μετά ένα ακόμη μετά κι άλλο κι άλλο. Ήταν ακόμη ζωντανές και οι τέσσερις», συμπληρώνει.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ