Ανδρέας Λοβέρδος σε έκτακτη συνέντευξη τύπου: "Άθλιοι έστησαν τη σκευωρία - Χρήματα δεν βρέθηκαν ούτε ένα ευρώ"

"Εγώ πρώτος θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου", λέει ο πρώην υπουργός

«Αθλιότητες, σκευωρία και ασύστολα ψεύδη» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος τις κατηγορίες που του απευθύνονται με το πόρισμα της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis.

«Πρώτος θα ζητήσω και θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου και θα αντιμετωπίσω τους σκευωρούς ψευδομάρτυρες πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν θα επικαλεστώ τη σκαστή παρανομία και τις αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, σε σύντομη συνέντευξή του στα γραφεία της Κ.Ο. της ΔΗΣΥ στη Βουλή, παρουσία σχεδόν όλων των βουλευτών του κόμματος.

Υπογράμμισε ότι: «χρήματα δεν έχω, γι' αυτό δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ. Κι ας έψαξαν εμένα, τα ανήλικα παιδιά μου, τους συγγενείς και τους συνεργάτες μου. Κι όμως απέφευγαν να το δώσουν στη δημοσιότητα».

«Στη Βουλή των Ελλήνων και στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων κονιορτοποίησα όλες τις συκοφαντίες των άθλιων κακοποιών. Από τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή προκύπτει, πως οι συμπληρωματικές καταθέσεις ανθρώπων που δόθηκαν έως και την 4η Απριλίου, δηλαδή πριν μία εβδομάδα, το εντός εισαγωγικών «κατηγορητήριο», εξαφανίζεται πλήρως.

Επαναλαμβάνω όσα έχω ήδη με αδιάσειστα επιχειρήματα διευκρινίσει στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων και στις ομιλίες μου στη Βουλή, ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, απαντώντας παράλληλα για την τιμολόγηση των τριών συγκεκριμένων φαρμάκων: «Για τα φάρμακα ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που μου εισηγήθηκαν ομοφώνως οι αρμόδιες επιτροπές και οι τελικές επιλογές του υπουργείου ήταν προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και των ασθενών. Η αθλιότητα της δωροδοκίας έγινε τάχα από άνθρωπο που όμως αποδεδειγμένα δεν γνώριζα όσο καιρό ήμουν στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας και τον συνάντησα μόνο για μια χειραψία όταν έγινε πρόεδρος το ΣΦΕΕ, ένα μήνα πριν φύγω από το Υπουργείο, στα τέλη Μαρτίου του 2012» είπε και πρόσθεσε: «Ντροπή τους. Θα δώσουν λόγο για όλα αυτά. Δεν μπορούν να ακουμπήσουν ούτε εμένα, ούτε το κόμμα, στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω. Κάναμε τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο και διασώσαμε δισεκατομμύρια από τη διαφθορά και τη σπατάλη».

«Για την αθλιότητα», όπως είπε, «της δήθεν δωροδοκίας» και τη συνάντησή του με τον τότε επικεφαλής της Νovartis, K. Φρουζή, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «τον αγνοούσα ως όνομα, ως πρόσωπο και ως οτιδήποτε άλλο έως τα τέλη Μαρτίου του 2012, οπότε και μου συστήθηκε ως νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχάνων.

Ένα μήνα μετά έφυγα από το υπουργείο. Όμως οι κουκουλοφόροι και οι λοιποί ψευδομάρτυρες λένε, ότι τον γνώριζα από το 2009. Σε πλήρη αντίθεση με όσα λέγονται από τους κουκουλοφόρους, με τον κ. Φρουζή δεν έχω ανταλλάξει ποτέ ούτε τηλέφωνο, ούτε e-mail.

Δυόμισι χρόνια «ερευνούν» την υπόθεση, το ξέρουν καλά αυτό. Πολύ καλά μάλιστα. Και το κρύβουν. Με τον κ. Φρουζή ουδέποτε έχουμε συναντηθεί εκτός υπουργείου και εντός μόνο την φορά που προανέφερα. Η συνάντηση αυτή διήρκησε όσο διαρκεί μια χειραψία. Ακόμη κι αν τον είχα δει οποτεδήποτε ή οπουδήποτε δεν τον αναγνώριζα ούτε ως Φρουζή, ούτε ως Novartis».

Επίσης υποστήριξε ότι ουδέποτε ήταν συνεργάτης του ο Ν. Μανίας επισημαίνοντας ότι ήταν εξωτερικός τεχνικός σύμβουλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ